Els còctels “de la terreta” amb el suc Biomoscatell del Poble Nou de Benitatxell triomfen en el Moraig.

El millor bàrman de la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Julià, ens va meravellar amb els seus còctels de la terreta, quilòmetre zero amb el taller gratuït i obert al públic organitzat pel projecte Biomoscatell, l’ Ajuntament i el baret Cocoro Beach Club, Cala del Moraig.
El bàrman va parlar dels secrets del seu còctel “Berenar de Pasqua”, que va guanyar el premi al millor combinat de 2016 de la Comunitat Valenciana. El Moraig, per descomptat, és un altre ingredient secret. Paisatge i sabors de la Marina Alta, el còctel perfecte. BioMoscatell
El millor bàrman de la Comunitat Valenciana va impartir un taller al Poble Nou de Benitatxell de còctels amb el suc del projecte Biomoscatell. El curs es va celebrar el passat divendres a l’emblemàtica cala del Moraig i va despertat gran interés entre els veïns i hostalers de la Marina Alta. El bàrman va elaborar sis còctels amb el suc del projecte Biomoscatell com a ingredient principal i amb la filosofia de quilòmetre 0. Les begudes tenien noms tan suggeridors com Aigua de la Marina, Dry Moscato, Sant Antoni, Moscatillo Royal, 18 graus i “Montañito” de Taronja, Moscatell i Coent que, a més, va resultar tercer en el concurs de receptes de taronja de la Fira Modernista de Carcaixent 2016.
Nombrosos banyistes i veïns del municipi es van animar a participar en un taller gratuït en què només havien de posar les ganes. L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, el projecte Biomoscatell i el baret Cocoro van proporcionar tots els ingredients. “Estem molt il·lusionats de que el projecte Biomoscatell arribe també a la coctelería. Si ja va aconseguir èxit amb CuinaMoscatell, ara el seu suc també sorprén en l’art de preparar begudes. Estem convençuts que la repercussió d’ aquest taller ens obrirà altres portes per continuar donant passos endavant” ha apuntat el regidor d’Agricultura i Promoció Econòmica Manolo Segarra.

Recordem que el suc del projecte Biomoscatell, un suc de raïm moscatell en conversió ecològica, va ser l’ingredient principal del còctel guanyador en el 51 Concurs de Cocteleria de la Comunitat Valenciana. El bàrman guanyador, Miguel Angel Juliá, natural de Benissa, va sorprendre amb aquest original i, al mateix temps, tradicional combinat que fusionava la dolçor del moscatell del Poble Nou de Benitatxell amb la potencialitat aromàtica de les herbes. El còctel porta un nom molt evocador, “Berenar de Pasqua”, i tracta de reproduir els sabors del berenar tradicional de Pasqua que va viure el bàrman de xicotet, quan anava amb la seua família al camp a “berenar la mona” amb una mona, un tros de sobrassada i la botella de mistela. La seua elaboració porta una base de vodka, no li van acceptar “l’herbero” de la idea original, amb mistela de Gata, suc de moscatell i un licor de sobrassada elaborat per a l’ocasió, encara que podria comercialitzar-se en un futur per les seues enormes possibilitats en coctelería. La presentació es remata amb uns grans de raïm i un pàmpol.
Segons el seu propi creador, el suc de raïm del projecte Biomoscatell és un gran ingredient per a la coctelería sense alcohol que en els últims anys ha experimentat un cert impuls. El suc de moscatell pot ser, a més, el perfecte substitutiu del vermut o el Martini per la dolçor i potencialitat del seu sabor. Que els bàrmans de la comarca ho utilitzen com a ingredient en les seues elaboracions entronca amb la coctelería de quilòmetre zero, també en voga, que afavorix el consum de productes locals, comarcals i estacionals. “Els bàrmans de la comarca ja comencen a experimentar amb begudes espirituoses tradicionals com el burret i la cassalla” ha apuntat Miguel Ángel Julià.
El bàrman va degustar per primera vegada el suc moscatell en una presentació de Cuinamoscatell del projecte Biomoscatell al CDT. Fascinat pel seu sabor i potencial, al poc de temps va impartir una xarrada, també en el CDT, sobre les múltiples possibilitats del suc de moscatell a la cocteleria.

 

image image image image image image

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *