360 escolars de Dénia participaran en les activitats que organitza Aqualia per a celebrar el Dia Internacional de l’Aigua

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Aigua, el 22 de març, Aqualia, empresa concessionària de la gestió integral de l’aigua a Dénia, i l’Ajuntament de Dénia han organitzat una sèrie d’activitats en les quals participaran un total de 360 escolars de sis col·legis de Dénia. Els alumnes visitaran, entre el 14 i el 23 de març, les instal·lacions de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de Beniadlà per a així conèixer de primera mà el procés de potabilització de l’aigua.

Xiquets i xiquetes de 4t. de primària dels col·legis Cervantes, Carmelites, Pare Pere de Jesús Pobre, col·legi de la Xara, Maristas, Llebeig i Pou de la Muntanya, dividits en grups, rebran les explicacions sobre el funcionament de la planta potabilitzadora i el cicle integral de l’aigua des que és captada fins que arriba a les aixetes de les seues cases. Posteriorment, desdejunaran i gaudiran d’activitats lúdiques en la piscina, adquirint hàbits de vida saludables i coneixent les diferents opcions que ofereix el Centre Esportiu Dénia.

Tal com ha comentat el regidor de Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, la iniciativa té com a finalitat “fomentar l’ús racional de l’aigua i transmetre la importància de la gestió d’aquest recurs natural”, i està emmarcada dins de les activitats que realitza la regidoria en matèria d’educació ambiental. Per la seua banda, el regidor d’Educació, Rafa Carrió, ha destacat la implicació i participació dels col·legis en aquesta activitat i ha insistit que “és fonamental treballar en la conscienciació ambiental en les etapes escolars, per a així garantir actuacions responsables i sostenibles en el present i el futur”.

El delegat d’Alacant d’Aqualia, Manuel Rosat, ha assenyalat que en el foment de l’ús racional de l’aigua “cal començar pels xiquets”. En aquest sentit, Rosat ha explicat que aquesta iniciativa forma part de les diverses activitats organitzades per l’empresa per a conscienciar als més joves. Exemples són el Concurs Internacional de Dibuix Infantil, dirigit als xiquets i xiquetes de Primària; o els cursos i jocs en la zona infantil de la pàgina web de l’empresa, amb els quals, de forma interactiva, es pretén sensibilitzar sobre la gestió responsable de l’aigua “indispensable per a la vida i per a l’exercici de la majoria d’activitats econòmiques”, ha afegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *