Arriba a l’Auditori Teulada Moraira la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV.

La cita serà a les 20:00 hores, on més de 90 músics interpretaran un programa amb una gran qualitat musical amb obres de Max Bruch, Tchaikovsky, Prokófiev i comptant amb un extraordinari solista, Jacobo Christensen, que toca un violí Gaetano Sgarabotto (Cremona, ca. 1920) . La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va iniciar la seua activitat en 2014 després de seleccionar qualificats músics de 15 a 28 anys pertanyents a societats musicals federades de la majoria de les comarques de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan cursant el tercer curs d’ensenyances professionals.

Esta formació artística està liderada pel director Cristóbal Soler (Alcàsser, València) que dirigix este projecte pedagògic, artístic i social que va nàixer per a fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en les 547 escoles de música de les societats musicals. El director valencià reivindica “la interpretació simfònica del repertori dels grans compositors clàssics, Beethoven, Mozart, Mahler, etc” i recalca que ha comprovat “el alt nivell dels músics que provenen de les societats musicales”, en els 15 anys que va ser director de l’Orquestra Simfònica de la Universitat de València i pretén incloure jóvens compositors, directors i cantants lírics.

Amb esta iniciativa, la FSMCV continua una política activa de suport a les nombroses orquestres del col·lectiu en un projecte estratègic que se suma a la gran tradició bandística valenciana. El president de la Fundació CV Auditori Teulada Moraira i alcalde, Carlos Linares, ha invitat veïns i ciutadans a què assistisquen el dissabte a este concert, ja que més de 90 jóvens músics procedents de municipis de la Comunitat Valenciana estaran en l’escenari de l’Auditori per a oferir un extraordinari concert comptant amb un director de luxe com és Cristóbal Soler.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *