Un calendari nou per al nou any

L’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) és una entitat cultural creada l’any 1985. El seu objectiu principal és dinamitzar la comarca en tots els àmbits culturals: potencia estudis i investigacions d’àmbit local o comarcal, defensa el patrimoni natural i historicocultural de tots els pobles. Edita tota classe de publicacions i col·labora amb altres associacions i entitats per tal d’intercanviar tot tipus d’experiències culturals.
D’entre totes les activitats que realitza al llarg de l’any, una és l’edició del calendari anual per a tots els socis i persones que el vulguen adquirir. El tema del calendari sempre és un tema comarcal referit a persones distingides per algun aspecte cultural o algun altre tema de caire històric o del patrimoni natural. El tema elegit per al del 2016 ha sigut la pilota valenciana.

Si per una cosa és coneguda la Marina Alta és per la seua afició a aquest esport des de temps immemorials. Són molts els jugadors de pilota que han estat molt coneguts dins i fora de la comarca. Són molts els desafiaments de jugadors de la Marina contra jugadors de l’Horta o contra jugadors d’altres comarques. És per això que des de l’Institut se li ha volgut retre homenatge, tant als jugadors com a tots els pobles que han jugat juguem i, esperem, jugaran a pilota.

El calendari és un testimoni del que ha estat aquest esport des que es té coneixement documental d’ell. A través de les fotos que conté, podem veure el passat, el present i el futur de la pilota a la comarca.

En definitiva, cal agrair a l’Institut la iniciativa que ha tingut en plasmar en una publicació la història del nostre esport i donar l’enhorabona als tres autors, Sebastià Giner, Vicent Molines i Miquel Noguera. Iniciatives com aquestes fan falta per mantenir viva la memòria col·lectiva i donar a conéixer el nostre esport entre les generacions més joves.

El calendari es pot adquirir a la llibreria PÚBLICS de Dénia per un preu de 6 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *