Al´Azraq, el blau , presentació a la Casa de Cultura de Calp

 

El divendres 26, a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura de Calp ,es presentarà la novel·la “Al-Azraq, el Blau” de Just I. Sellés, acte organitzat `pel Grup de Muntanya de Calp.

Al’Azraq, el Blau. Cronica de la conquesta de La Muntanya

Al’Azraq, el Blau, la segona novel.la del beniarresí Just Selles. L’obra conta com fou la conquesta feudal d’aquestes terres, però en aquesta ocasió la crònica dels fets ens arriba per boca d’aquells musulmans valencians que ho perderen tot i foren massacrats, foragitats o sotmesos a la seua propia terra.

Portada

El llibre situa al lector al segle XIII en una regió alacantina, La Muntanya, on l’Islam encara tenia presència, encara que molt amenaçat pel cristianisme dels voltants. Els feudals intentaven sotmetre-la però la zona era forta i resistia. Eren temps de pactes breus, fortaleses preses per la força i emboscades entre els homes de Jaume I i els partidaris del visir Al-Azraq, el Blau.

Segles després es va elogiar la conquesta del Regne de València de la mà de Jaume I el Conqueridor, no obstant això, l’obra posa de manifest aquests fets i els relata a través de la visió d’Abu al-Qasim, el visir d’ Al-Azraq, com l’extermini d’una cultura, una crònica sobre la pitjor de les seves gestes. Es tracta d’una reinterpretació de la invasió feudal d’Al-Andalus oriental explicada per una persona que va sofrir l’atac cristià.

La novel·la ha estat il·lustrada pel reconegut pintor alcoià Josep Borrell

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que compagina amb la fotografia de paisatge i l’escriptura. En 2008 escrigué El llanto del petirrojo, la seua primera obra, amb la que es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la en la seua edició de 2009. Des d’aleshores ha treballat infatigable en un projecte literari ambiciós al temps que apassionant: Al-Azraq, el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya, la seua primera incursió en la novel·la històrica. Actualment treballa en l’adaptació literària d’una llegenda del segle XIII on la història, l’èpica i el mite caminaran de la mà.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *