Amazon del comerç a les sèries

Molts parlen d’Amazon com una de les grans companyies del segle XXI a nivell mundial. Va ser una de les primeres grans empreses a vendre béns a través d’Internet. Dedicada principalment al comerç electrònic i serveis de computació en el núvol principalment, també és propietària d’Imdb.com i el Washington Post. El que molta gent no sap és que també es dediquen a produir per a la xicoteta pantalla.

Amazon Estudis va ser creada fa cinc anys i és un servei digital de video streaming, igual que Netflix. Crec que una de les característiques més destacades del seu treball és la forma en la qual seleccionen les sèries que van a ser desenvolupades. La companyia encarrega una prova pilot que es puja a la plataforma i és votat per tots els usuaris de la companyia fundada per Jeff *Bezos. A partir del resultat d’aquests vots, almenys en teoria, s’encarrega tota una temporada. Sota aquesta metodologia s’han aprovat un total de 19 sèries però, d’altra banda, 26 han sigut rebutjades.

Amb açò l’usuari directe pot triar que sèries va a voler veure i quines no mereixen la pena que passen el tall. La pega d’açò és que des que veus el pilot, es vota, s’aprova i finalment s’emet la temporada (Igual que Netflix tots els capítols de la sèrie son pujats al mateix temps) pot passar un any. L’espera pot fer-se molt tediosa.

El que escriu ho va patir en les seues carns amb dues de les seues sèries amb major repercussió: “Bosch” i “The Man in the High Castle” i en elles ens anem a centrar.

“Bosch” és l’adaptació de televisió dels llibres de Michael Connelly protagonitzats pel detectiu d’homicidis Harry Bosch. Protagonitzat per un excel·lent Titus*Welliver (Lost, The Good Wife), els 13 capítols de la seua primera temporada, que van a tenir continuació amb una segona ja en rodatge, han sigut escrits pel propi Connelly i per Enric Overmyer, col·laborador de David Simon en, la ja sèrie de culte,The Wire.

Si t’agraden els personatges turmentats i complexos, la decadència de la ciutat de Los Angeles, les tensions entre i amb les altes esferes polítiques i policials així com diverses trames de misteri, no ho dubtes, “Bosch” és una aposta segura.

La segona sèrie que ens ocupa és “The Man in the High Castle” basada en el llibre de Philip K. Dick (Blade Runner, Minority Report) ens porta fins a una història alternativa (o ucronia) en la qual els qui van guanyar la Segona Guerra Mundial van ser l’Alemanya nazi i el Japó imperial. D’aquesta manera els Estats Units estan separant en dos amplis territoris ocupats pels japonesos (oest) i els alemanys (est).

La trama gira entorn a dos personatges, cadascun en una costa; Joe a Nova York i Julianna, en Sant Francisco, i els seus camins es creuaran per culpa d’una pel·lícula propagandística que mostra una realitat alternativa en la qual els aliats sí van guanyar la guerra. Aqueixa pel·lícula és obra d’un misteriós home en el castell, però ningú sap exactament qui és ell ni quin objectiu cerca.

L’ambientació de la sèrie està plena de xicotets detalls que busquen potenciar eixa sensació de quotidianitat, de fet, una part de la campanya de promoció va ser empaperar diverses línies del metro de NY amb la imatge de la sèrie. Lògicament, després de les queixes dels usuaris, la campanya va ser retirada no sense abans aconseguir el seu objectiu de donar a conèixer la mateixa.

També cal destacar que el portal de contingut online continua el seu camí en la producció de sèries originals, destacant les grandioses Alpha house (2013-) o Mozart in the Jungle (2014-) i amb dos Globus d’Or, inclòs Millor sèrie, per Transparent (2014-).

Per: Martin DJPlanB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *