Benissa busca la millor sobrassada de la Marina Alta

La I edició del Concurs d’Embotits de la Marina Alta està ja en marxa i en aquesta primera ocasió l’especialitat triada per a participar serà la sobrassada cular.

Les bases especifiquen que només s’acceptaran sobrassades amb budell natural, i que el picat de la carn haurà de ser amb placa de 4 mm. mínim i que no s’ acceptaran picats més fins o pastes. La curació ha de ser almenys de 30 dies i el més natural possible, per a poder valorar les propietats del producte.

La particularitat del concurs resideix que el públic assistent exercirà de jurat popular del mateix, fent-los participar de forma activa en el mateix. El jurat estarà format per un màxim de 50 persones, les quals realitzaran un tast a cegues dels embotits, servits en plats diferenciats i puntuant de l’ 1
al 10. Hi haurà una persona experta en elaboració d’embotit artesanal que guiarà el tast i explicarà el funcionament del concurs.

Una vegada finalitzat el tast a cegues pel públic i recollides les valoracions del jurat, es farà pública la sobrassada guanyadora i el seu elaborador, que serà el que haja aconseguit major puntuació.

El concurs tindrà lloc dins dels actes programats en la “Novena Mostra Gastronòmica de Benissa”, i es realitzarà el dissabte 5 de març, a partir de les 19.30 hores, a la sala de tasts del Centre d’Art Taller d’Ivars. Es repartiran tres premis entre els concursants amb major puntuació. És obligatòria la presència dels participants durant el tast.

La finalitat d’aquest concurs és donar a conèixer i promocionar els embotits que s’elaboren en la nostra comarca de forma artesana, ja que són de gran qualitat i tradició.

Els interessats a participar en aquest concurs poden arreplegar tota la informació en l’agència AFIC-CREAMA de Benissa o a través del telèfon 965732100.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *