Benissa i Teulada Moraira presenten la seua estratègia DUSI al teixit social de tots dos municipis

l’ Auditori de Teulada Moraira s’ ha presentat al teixit social de Benissa i Teulada Moraira, les línies de treball que van a guiar la redacció conjunta de l’ Estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral, i així poder accedir al finançament europeu a través del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020. A l’ acte també han assistit Luis Campano, cap de servei de la Conselleria d’ Ordenació del Territori de la Generalitat Valenciana; Vicente Soler, regidor d’ Urbanisme de l’ Ajuntament d’ Alfàs del Pi i Quino Palací de l’ empresa CREA 360º, que va a coordinar el projecte d’ aquesta àrea funcional.

Recentment es va publicar una ordre HAP/2427/2015, del 13 de novembre 2015, per la qual s’ aproven les Bases i la Primera Convocatòria per a la selecció d’ Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat a cofinançar pel Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020 i per a açò, i segons les exigències d’ aquesta convocatòria, que a la Comunitat Valenciana assigna un finançament de 83.031.000 € i per a poder optar s’ exigeix necessàriament disposar de l’ existència d’ òrgans supramunicipals de gestió amb una àrea funcional urbana de més de 20.000 habitants pertanyents a una mateixa comunitat autònoma i la possessió de la pertinent Estratègia EDUSI.

Juan Bautista Roselló, alcalde de Benissa, ha volgut ressaltar la unió de tots dos municipis que estén un pont, amb aquest projecte comú, de desenvolupament i que compleix un repte encaminat a l’ ocupabilitat i a una societat més integradora.

Per la seua banda Linares, alcalde de Teulada va remarcar que “aquesta redacció del projecte estratègic DUSI va a suposar un full de ruta global per a tots dos municipis que ens van a servir per a ser més competitius si cap de cara a treballar i potenciar tant Teulada Moraira com Benissa de cara al futur”, ha emfatitzat en la seua intervenció.

En paraules de Quino Palací, de l’ empresa CREA 360º, “L’ objectiu d’ aquesta presentació se centra a elaborar una estratègia territorial de desenvolupament urbà sostenible integrat per a Benissa i Teulada que complisca amb els estàndards europeus de cara a un millor posicionament davant els reptes territorials marcades en l’ Estratègia Europea 2020. Entre ells està detectar, identificar i diagnosticar les necessitats reals i potencials de l’ àrea funcional Benissa –Teulada Moraira i propiciar la reflexió col·lectiva i compartida entorn del model territorial i l’ acció de govern, implicant a la ciutadania, els sectors privats i els poders públics locals en tot el procés”.

Aquesta àrea funcional supramunicipal, Benissa i Teulada, es gestiona mitjançant un òrgan mixt integrat per representants de tots dos Ajuntaments tant per a l’ Estratègia EDUSI com per a l’ obtenció de finançament de projectes europeus per a tots dos municipis.

A partir d’ aquesta presentació, l’ empresa encarregada del projecte DUSI, CREA 360º, començarà a realitzar tallers sectorials per a conéixer a través de la participació ciutadana, propostes i suggeriments, on sorgiran les línies estratègiques dels projectes més emblemàtics a desenvolupar per a l’ àrea funcional de Benissa i Teulada Moraira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *