Carnisseria Tot Carn i Mes, Carnisseria Benissa i Carns i embotits Galán, elaboren les millors sobrassades de la comarca

Dissabte passat, dins dels actes programats en la 9a Mostra Gastronòmica de Benissa, va tenir lloc el I Concurs d’ Embotits Artesanals de la Marina, organitzat per l’ Agència de Desenvolupament Local AFIC-Creama.

En aquesta primera ocasió, l’ especialitat triada per a participar ha sigut la sobrassada cular.

Els concursants van presentar les seues sobrassades seguint les indicacions de les bases, és a dir, amb budell natural, i que el picat de la carn fóra amb placa de 4 mm mínim i que no s’ acceptarien picats més fins o pastes. La curació havia de ser almenys de 30 dies i el més natural possible, per a poder valorar les propietats del producte.

Aquesta primera edició va tenir gran acceptació del públic, el qual va participar com a jurat popular, realitzant un tast a cegues dels embotits, servits en plats diferenciats i puntuant de l’ 1 al 10. En total van ser 7 les sobrassades presentades a concurs, elaborades pels següents establiments: Ca Curro i Carnisseria Peixet de Gata de Gorgos, Carns i Embotits Galan de Xalò, Carnisseria Tot carn i més de Pego, Embotits Artesanals de Calp i dues carnisseries del municipi, la Carnisseria Pinzeller i la Carnisseria Benissa.

La direcció del tast i l’ explicació del funcionament del concurs va ser a càrrec del carnisser local, Ramón Roselló.

Una vegada finalitzat el tast a cegues per les 50 persones assistents i recollides les puntuacions, es van donar a conéixer els 3 guanyadors, que en aquesta ocasió van ser, en primer lloc, Carnisseria Tot Carn i Més; en segon lloc Carnisseria Benissa i el tercer premi, Carns i embotits Galán.

L’alcalde, Juan Bta. Roselló, va realitzar el lliurament dels reconeixements als guanyadors i va agrair als carnissers la seua participació en aquest concurs.

Al mateix temps va comentar que la finalitat d’aquest concurs és donar a conéixer i promocionar els embotits que s’elaboren en la nostra comarca de forma artesanal, ja que són de gran qualitat i tradició.

Des de la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local de CREAMA s’ha donat difusió de l’esdeveniment a les carnisseries de la comarca, lliurant les bases i animant a totes elles a participar.

 

Poster A4 Concurs Embotits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *