Conferència: “La empremta dels visigodos” per Josep Antoni Gisbert a Dénia-


La Regidoria de Cultura, a través del Servici d’Arqueologia i Patrimoni, ha organitzat un programa d’activitats entorn del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig. La programació inclou una setmana de visites guiades a paisatges culturals i als museus de la ciutat i conferències en La Sala del Castell. Imatge de la Cova de la Caputxa Imatge de la Cova de la Caputxa Els dies 14, 15, 21 i 22 de maig es realitzaran visites amb guia expert a la Cova de la Catxupa, mostra de l’art rupestre llevantí declarada Patrimoni de la Humanitat, i a la costa dels Rotesl, entre la Punta del Sard i la Punta Negra, on en 1799 va naufragar la fragata La Guadalupe quan fugia de la persecució de navilis anglesos.

Estes visites són habituals en el programa d’activitats ‘Arqueología i paisaje’ que Cultura desenrotlla al llarg de l’any i que gaudix de molt bona acceptació entre el públic, com a exemple, entre desembre de 2015 i abril de 2016, han participat en la visita mensual guiada a la Cova de la Catxupa un total de 147 persones. Per a participar en les visites a la Cova de la Catxupa (14 i 21 de maig) i al paisatge de l’afonament de La Guadalupe (15 i 22 de maig) es requerix realitzar una inscripció prèvia cridant al telèfon 96 642 02 60, de dimarts a divendres, en horari de 10.30 a 13 hores. En ambdós activitats s’obsequiarà als participants amb una publicació divulgativa.

cova-catxupa-web

El 18 de maig, jornada de portes obertes en els museus, s’han programat visites guiades gratuïtes als museus de la ciutat. D’11 a 12 hores, al Museu dels Joguets, de 12.30 a 13.30 hores, al Museu Etnològic i de 13.30 a 14.30 hores, al Museu Arqueològic. El telèfon d’informació i reserves és el 96 642 02 60. La programació es completa amb dos conferències en La Sala del Castell els dies 18 i 19 de maig. El dia 18, l’arqueòloga Maria Assumpció Vaig sentir Ribes, del Servici Municipal d’Arqueologia de Dénia, parlarà sobre la prehistòria en la Marina Alta. L’endemà, serà Josep Antoni Gisbert l’encarregat d’impartir una conferència sobre l’empremta dels visigots entre el País de Tudmir i la domus de Tebdemir (València) i les troballes en les sepultures de Pego, la Vall d’Ebo i Dénia. Les conferències començaran a les 19.30 hores i l’entrada és lliure fins a cobrir l’aforament de la sala

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *