Conta contes: “La Perruca de Luca” -Orba-

Dins del  I Cicle de Literatura d’Orba, s’ha programat una activitat d’animació lectora basada en el conta contes de La Perruca de Luca.

OrbaLuca és un nen sense prejudicis ni complexos, tal com segurament serien els nens i les nenes sense l’ajut de les persones adultes.

Per això quan apareix a l’escola amb la seua perruca de pèl llarg i serrell recte no entén per què se’n riuen, dient-li que és una xica. Que només les xiques poden dur perruca? Per a ser xic cal ser el contrari de les xiques? Què hi ha de dolent a semblar una xica?

A Luca no li agrada que es riguen d’ell, però decideix no llevar-se la perruca. Tan sols té quatre anys, però és un vailet llest i intueix que mai no és massa prompte per a lluitar contra les coses sense sentit, i… quin sentit té renunciar a la seua perruca si li encanta i no fa mal a ningú?

La Perruca de Luca és un història que ens va regalar un nen valent, capaç de carregar amb el pes d’una perruca blava sobre els seus muscles i de trencar amb ella les normes de gènere que altres van construir per ell.

El nostre Luca es va atrevir a enfrontar-se al món, el seu món, el nostre món. Contem la seua història perquè tots i totes som Luca cada dia, i si triem l’opció valenta potser demà coneixerem un Paco que vaja amb falda a l’escola i ningú se’n riurà, i Paco no serà ni més ni menys Paco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *