Cultura i diversitat van de la mà als IV Premis Harvey Milk

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques i el responsable de comunicació d’Independence Gay Asociación i organitzador dels Premis Harvey Milk, Daniel Ardid, han anunciat la convocatòria de la gala d’enguany que tindrà lloc el pròxim dissabte, 5 de novembre, a les 18 hores, a la Sala B del Teatre Serrano.
La vicealcaldessa ha recordat que les activitats culturals són una eina de treball fonamental per a visibilitzar des de noves perspectives la diversitat LGTBI, més enllà dels estereotips tòpicament reflectits en nombrosos àmbits. “Els nostres objectius de promoció cultural de la diversitat han d’anar encaminats a promocionar i donar suport a artistes, creadors i generadors de recursos de cultura LGTBI. I en aquest sentit, els Premis Harvey Milk són tot un referent a Gandia i més enllà de les nostres fronteres, perquè es tracta d’un certamen internacional. Des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives ens sentim orgullosos d’iniciatives com aquesta i estarem al costat per tal de continuar treballant dur per la visibilitat, des de la normalitat, del col·lectiu LGTBI. Aprofite també per fer un agraïment públic al gran esforç que han dedicat Dani i David per tal que aquesta edició siga perfecta”.
Per la seua banda, Ardid ha assegurat que serà una gala entretinguda i un aparador d’obres de temàtica lgtbi. “Una gala amb un únic objectiu: passar-ho bé, al temps que gaudim amb una oferta cultural interessant. Això sí, que ningú espere excentricitats, perquè no és necessari caure en els tòpics lgtbi per atraure l’atenció. Anem a veure-hi curtmetratges, fotografies i còmics, a més d’escoltar els relats curts, abans de donar els noms de les obres guanyadores. En definitiva, compartirem emocions, respecte, tolerància… mitjançant l’art, la cultura, dels treballs amb els quals il·lustrarem una idea molt clara: la llibertat d’amar, la temàtica dels Premis Harvey Milk d’enguany”.

Sota el lema: “La lliberat d’amar”, han estat més de 300 les obres presentades als premis entre les quatre categories, les quals han donat una visió de la diversitat des de la normalitat, sense estereotips. En la categoria més antiga, la de relats que arriba a la quarta edició s’han presentat 216 treballs de 16 Comunitat Autònomes diferents i de 19 països. Pel que fa a les noves categories: En fotografia, 14 autors i 34 imatges. En còmic, 6. Finalment, 7 curtmetratges han optat a concurs.
Les obres presentades han tingut difusió. Per exemple, via online, els curtmetratges han tingut vora 4.000 reproduccions en Facebook… A més, des d’Independence Gay s’ha organitzat al llarg de l’any quatre exposicions en espais diferents: CC La Vital, al hall del Teatre Serrano, al Campus de Gandia de la UPV i la Biblioteca Central. També s’hi ha realitzat projeccions dels curtmetratges candidats, juntament d’altres d’animació de temàtica lgtbi de Cortoons al jardí de la Marquesa, dins els actes del primer Orgull Gandia o, més recentment, al Campus de Gandia de la UPV.
Els treballs finalistes de totes les categories estan recollits en un llibret que es repartirà de forma gratuïta durant la gala de dissabte i que es pot trobar també a les biblioteques de Gandia i altres espais culturals de la ciutat.
img_2921

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *