Dansà a la fresca de l´Esbart Dansaire aquest cap de setmana

Aquest pròxim dissabte, 23 de juliol, l’Associació l´Esbart Dansaire de Benissa ha organitzat una jornada plena d’activitats relacionades amb la música i els balls tradicionals valencians, sota el títol “Dansà a la fresca”.

A les 12.00 h es realitzarà un taller, obert a tot el públic, sobre la popular “Dansa de la Marina”, on s’aprendran tots els passos de jota al son de la música.

Però el plat fort de la jornada serà a la nit. Al voltant de les 21.30 hores es concentraran els membres de l´Esbart Dansaire de Benissa entre els carrers Pare Zacaries i carrer Sant Josep, per a rebre als grups de dansa que vindran de diferents punts de les comarques de les Marines.

A les 22 hores començarà la típica Dansa de la Marina al ritme de dolçaina i tabal, a càrrec dels membres de la Colla Pere Bigot, als quals seguiran els diferents quadres formats per quatre, sis o més balladors abillats amb els vestits que usaven els pagesos valencians en segles passats, els saragüells.

L´Esbart Dansaire vol convidar a veïns i visitants a participar dels tallers del matí, acompanyar-los durant la “Dansà a la Fresca” que des del final del carrer Ample fins a la plaça Jaume I, omplirà de música, ball i festa tot el recorregut; i gaudir de l’actuació del grup de música popular “Soca amb Arrel”, que amb la seua música tradicional convida i contagia per a seguir ballant.

Des de l’associació han declarat “volem donar les gràcies a tot el veïnat dels carrers per les quals discorre la dansà, així com a l’Associació de Jubilats i Pensionistes que ens cedeix el seu local per a la fi de festa, i a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benissa per la seua gran col·laboració”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *