La festa del Vi i de la Fava se supera amb noves creacions gastronòmiques de faves que condensen la cuina tradicional i avantguardista.

La regidoria de Promoció Econòmica, a càrrec de Manolo Segarra, ha editat el segon receptari del fava gratuït que inclou totes les tapes amb la fava com a ingredient que es podran degustar el diumenge en la V Festa del Vi  i de la Fava. Algunes són tan innovadores com un gelat, un pastisset o un chilli amb el fava com a ingredient.
El públic podrà degustar aquestes originals tapes en una jornada amenitzada amb un concert de FELIU VENTURA en la Plaça dels Pesqueres amb la seva gira “Faré vacances, una visita a Ovidi Montllor”.
Els restauradores del Poble Nou de Benitatxell creen noves “Tapifaves” amb motiu de la V Festa del Vi i de la Fava, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica, a càrrec de Manolo Segarra. Unes tapes que exploren tota la potencialitat gastronòmica d’un producte tan natural i tan autòcton com la “fava”. La V Festa del Vi i la Fava que se celebrarà aquest diumenge, 2 d’abril, en la Plaça dels Pesqueres, serà un aparador culinari en el qual restaurants del Poble Nou de Benitatxell tornaran a innovar en cuina presentant noves tapes amb el fava com a ingredient principal. El fava és excel·lent també per a rebosteria. Els bescuits, magdalenes, pastissets i fins i tot un gelat de faves han sorprès en aquesta edició. La regidoria de Promoció Econòmica ha llançat, a més, el segon receptari de faves que tant èxit va tenir entre els assistents en l’edició passada.
Els visitants podran degustar tapes tan suggeridores com el gelat de fava o el bescuit de fava i festuc que proposa el Tribus Diner. En altres casos el llegum viatjarà a geografies tan llunyanes com Àsia amb el baozi de fava del restaurant Beniasia. El fava també casa amb la cuina texmex, el chilli amb carn i fava del Bar El Mercat és un bon exemple. Tampoc faltaran les receptes més tradicionals com les “faves sacsades” que realitzaran les Mestresses de casa, i les innovacions de plats de tota la vida com la “pilota de putxero amb faves tendres” que proposa el restaurant el Cim. El fava és excel·lent també per a rebosteria. Els bescuits, magdalenes, gelats i pastissets han sorprès en aquesta edició. El “pastisset de confitura de fava” del bar Trilladora substitueix el moniato i l’ametlla per les faves tendres. El fava també sorprèn com a ingredient en plats típics de la gastronomia francesa com la “Quiche de fava” que presenta La Cuina de Xaro. La pizzeria Antiquari tampoc deixa indiferent amb la seva mousse de faves “a l ‘antiga”. També hi haurà humus d’arròs amb fava seca pelada a càrrec del restaurant El Cim, canelones de pernil i fava proposats pel bar Trilladora, mufins salats amb fava, bacon i formatge de Bar El Mercat, i no podia faltar la truita de faves de la Cuina de Xaro.
El Poble Nou de Benitatxell reivindica així un producte vegetal, el fava, que té una excel·lent textura per a la cuina creativa i que és excel·lent en totes les dietes pels seus alts valors nutricionals. L’ajuntament ha editat, a més, el segon receptari del fava gratuït que inclou totes les proposades culinàries que es podran degustar el diumenge en la Plaça dels Pesqueres. La V Festa del Vaig veure i la Fava del Poble Nou de Benitatxell, tindrà com a principal atractiu aquest any l’actuació de FELIU VENTURA amb la seva gira “Faré vacances, una visita a Ovidi Montllor”. Hi haurà també un concurs de vins casolans -negres i blancs- elaborats amb raïm conreat al poble, a més dels concursos per “la fava més llarga” i la “fava de més gallons”. Per descomptat, les tapes de fava a preus populars que proposen els bars i restaurants del municipi es portaran el palmell quan s’acosti el migdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *