Debat Infraestructures i Finançament Territorial a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha participat este matí en el debat territorial sobre infraestructures i finançament territorial a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani organitzat per l’institut Ignasi Villalonga, una entitat dedicada a l’impuls de les relacions econòmiques i empresarials de l’euroregió de l’Arc Mediterrani.

La jornada ha tingut lloc al Centre Especialitzat d’Atenció al Major (CEAM) i en la mateixa han participat representants d’institucions publiques, d’associacions empresarials, de sindicats i del món acadèmic.

Jaume Llinares ha donat la benvinguda a tots els participants, i ha destacat la importància de celebrar jornades de treball com aquesta ‘’per fomentar el debat i per donar-li contingut i reforçar les reivindicacions dels països que conformen l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (EURAM)’’. I ha posat l’accent ‘’en el repte d’aconseguir un continent amb menys diferències socials entre el nord i el sud. Una Europa forta ho serà si els territoris que la conformen són igual de competitius’’. Així mateix, Jaume Llinares agraïa a l’Institut Ignasi Villalonga, haver comptat amb Altea per a la celebració d’aquesta jornada de treball.

El debat s’ha centrat en infraestructures de transport que li calen al territori, el territori com a part del corredor mediterrani, els sectors econòmics del territori, la cooperació interterritorial, el finançament local, el finançament autonòmic i el sector privat en el finançament públic.

Des de l’Institut d’Economia i Empresa Igansi Villalonga s’està promovent una nova iniciativa centrada en les infraestructures del territori i el finançament necessari per al manteniment de l’estat del benestar en aquestos territoris. Per aquest motiu s’ha impulsat la realització d’un llibre blanc sobre les infraestructures i el finançament de l’Euram, l’euroregió de l’Arc Mediterrani. Per tal motiu s’organitzen debats territorials amb la participació d’experts institucionals, econòmics, sindicals i acadèmics. Les conclusions d’aquests debats es presentaran en un acte públic a València el proper mes de desembre del 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *