Dénia acollirà la primera trobada de la Plataforma d’Escoles Municipals de Teatre de la Comunitat Valenciana

El pròxim 8 d’abril es presenta a Dénia la recentment creada Plataforma d’Escoles Municipals de Teatre de la Comunitat Valenciana. La plataforma està integrada per les escoles municipals de teatre de Foios, impulsora del projecte, Meliana, Albal, Puçol, Bétera, Dénia, Pedreguer, Teulada, El Verger, Massamagrell, Alboraia, Mislata, Picassent, Aldaia i Vila-real.

L’objectiu de la plataforma, segons han explicat el director de l’ETC de Dénia, Mario Pássero, i el representant de Foios Escola de Teatre, Antonio Martínez, és vertebrar les escoles municipals de teatre de la Comunitat per a optimitzar recursos, desenvolupar una labor comuna i intercanviar coneixements i idees. Aquesta plataforma permetrà, així mateix, que l’alumnat de les diferents escoles puga representar els seus muntatges escènics en les poblacions sòcies, ampliant les seues possibilitats de rodatge.

La presentació es realitzarà a les 20.30 hores en Jauja Port coincidint amb l’acte de celebració del Dia Mundial del Teatre que organitza l’ETC de Dénia amb la col·laboració de la Fundació Baleària. L’actor Nelo Gómez, membre de la Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians, serà l’encarregat de llegir el manifest del Dia Mundial del Teatre. L’acte es completarà amb la representació d’escenes i performances preparats per algunes de les escoles que integren la plataforma. Aquesta festa del teatre està oberta a tot el públic.

El 9 d’abril, en el marc d’aquesta primera trobada de la plataforma, s’han organitzat tres tallers teatrals per a l’alumnat de les escoles sòcies. El taller de clown i d’improvisació se celebraran en Llunàtics i el d’interpretació davant la càmera s’impartirà en les instal·lacions de Artístics. La trobada d’escoles es clausurarà amb un menjar de germanor en Llunàtics.

La presentació d’aquesta programació ha tingut lloc aquest matí en l’Ajuntament de Dénia amb la participació de la regidora de Joventut, Cristina Morera, Mario Passero i Antonio Martínez i, en representació de la Fundació Baleària, Antonio Monfort.Cartell_Dia_Mundial_Teatre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *