Dénia habilita 30 horts al Bosc de Diana per potenciar l’agricultura ecològica

L’ajuntament organitza un curs sobre aquest tipus de cultiu en l’admissió tindran preferència les persones desocupades per «diversificar l’economia» de la ciudat activan el banc de terres per a posar en valor les terres no conreades tal com marca el projecte de ciutat gastronòmic de la Unesco.20160310_Presentacion_curso_agricultura_ecologica (1)

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Dénia ha organitzat un curs teòric pràctic d’agricultura ecològica que contribueixi a “diversificar l’economia de la nostra ciutat” aprofitant el ressorgiment de l’interès per aquest tipus d’agricultura, els productes de la terra, els horts urbans i tot el relacionat amb aquesta activitat, segons ha indicat el regidor Josep Crespo.

El curs es desenvoluparà a l’espai municipal del Bosc de Diana, on a més de les classes teòriques, cada matriculat disposarà d’un hort per posar en pràctica allò après i aplicar els conceptes i tècniques de cultiu. Les classes començaran el 9 d’abril i s’impartiran els dissabtes al matí, de 9 a 13 hores, durant sis mesos, fins a finals de setembre.

Les places estan limitades a 30 i des d’aquest dijous es pot formalitzar la inscripció, presentant una instància al registre d’entrada de l’ajuntament. En l’admissió de l’alumnat, que es realitzarà per ordre d’inscripció, tindran prioritat les persones desocupades, que així mateix, obtindran un 50% de descompte en el preu de la matrícula.

Respecte a aquest import, Josep Crespo ha destacat que s’establirà un preu públic que aprovarà el ple d’aquest mes i que rondarà els 30 euros mensuals. El termini d’inscripció finalitza el 31 de març.

El curs abordarà diversos mòduls, segons ha detallat la tècnica del departament d’Agricultura, Mariví Pastor, que permetin a l’alumnat aprendre sobre tot el cicle de l’agricultura ecològica. La introducció a l’agricultura ecològica, tècniques de cultiu i producció, protecció fitobiológica, disseny d’un hort, selecció i millora de llavors i obtenció de la certificació en agricultura ecològica i comercialització de productes són algunes de les temàtiques que es tractaran en el curs. Les classes seran impartides per personal especialitzat del col·lectiu La sembra-Xarxa agroecològica.

Arrenca el Consell Agrari

Aquesta activitat “a mitjà termini” es completa amb altres accions que emprendrà la Regidoria d’Agricultura i que ha anunciat el regidor Josep Crespo. En aquesta mateixa tarda de dijous estava prevista la reunió de constitució del Consell Agrari en la qual es presentarà l’esborrany del Banc de terres que promou l’ajuntament. La iniciativa, ha comentat Crespo, servirà per posar en valor terres no conreades actualment, contribuirà a la recuperació del paisatge agrícola de Dénia i és, a més, una de les accions previstes en el projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.

Així mateix, el regidor ha avançat que el departament d’Agricultura assumirà des d’aquest any l’organització de la fira Ecodénia que se celebra a la ciutat cada mes d’octubre i en la qual es va a incidir en la promoció dels productors locals, l’agricultura ecològica i els productes de la terra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *