El festival Internacional Cortoons de Gandia ultima els seus preparatius

El regidor delegat de Cultura a l’Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz, ha presentat les primeres accions previstes de cara a la celebració de Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació que se celebrarà a Gandia del 28 d’abril a l’1 de maig. Durant els dies de l’esdeveniment, es projectaran els millors treballs presentats durant 11 anys i que han estat realitzats en 45 països.

Al costat de l’edil han comparegut Alessandro d’Urso, director del Festival, Toni Forés, de la Universitat Politècnica del Campus de Gandia i Miquel Vidal, de Formigó Estudi empresa que s’encarrega de la imatge de l’esdeveniment.

Joan Muñoz començat explicant que l’acte inaugural de la mostra es farà a la plaça Major el 28 dabril. Els següents dies acolliran les projeccions que es realitzaran al Teatre del Raval, al Teatre Serrano i l’Aula Magna de la Universitat Politècnica. Totes les projeccions seran gratuïtes i hi haurà curtmetratges per a xiquets i adults. El regidor també ha destacat que “dins de les activitats previstes també hi haurà Masterclass de primeres figures de l’àmbit de l’animació“.

Toni Forés ha manifestat la seua satisfacció per “poder col·laborar en un Festival d’aquesta trajectòria. Aquesta col·laboració és una nova mostra l’interés de l’Ajuntament per col·laborar amb la Politècnica mitjançant la potenciació i dinamització del sector cultural. Anem a col·laborar de manera estreta amb els organitzadors. Hem implicat els estudiants que estan entusiasmats amb participar“.

Alessandro d’Urso ha dit que el Festival compleix la seua dotzena edició i ha explicat que “l’entrada serà gratuïta i consistirà en una mostra dels millors treballs projectats fins hui. No és exclusivament un festival infantil, ja que moltes de les produccions són per a adults.

Això sí, el director del Festival ha explicat que el dia 29 al teatre del Raval hi haurà projeccions per als col·legis i que dissabte i diumenge es farà un taller on pares i fills podran realitzar ninots de plastilina que seran utilitzades per gravar un curtmetratge.

Finalment, Miquel Vidal, ha explicat la part creativa del projecte. “És una gran responsabilitat continuar amb la imatge d’un Festival consolidat a Roma i que ara s’ha d’adaptar a la nostra ciutat. El món dels curts d’animació és un món lliure i divers. Nosaltres hem volgut plasmar això amb la part creativa que cada un de nosaltres tenim. Intentem reflectir la part física amb el caràcter de fantasia.

Els organitzadors han volgut aclarir que totes les projeccions estaran limitades a l’aforament dels tres espais però que en tractar-se de projeccions curtes, la rotació de públic serà alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *