El Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer compleix vint edicions amb una programació especial

Amb la tardor arriba cada any a Pedreguer una cita cultural ineludible: el Festival Internacional d’Orgue. Aquest certamen celebrarà enguany la seua vintena edició, ja consolidat com a tot un referent en l’escena musical de la comarca.
Entre els dies 30 de setembre i 28 d’octubre, cada divendres a les 20:30 h, l’església de la Santa Creu acollirà un total de cinc concerts, diversos tant en el repertori com en els intèrprets, però sempre fidels a l’esperit del festival i a l’instrument que n’és l’ànima: el magnífic orgue Grenzing donat per la fundació ROLSER-Server i Pérez a la Vila de Pedreguer l’any 1997.
El vinté aniversari del certamen coincideix enguany amb dues efemèrides assenyalades: d’una banda, el III centenari del naixement l’arquitecte pedreguer Antoni Gilabert i Fornés (1716-1792); de l’altra, el cinquanté aniversari de ROLSER. Per tal de celebrar-les, el festival comptarà en l’edició 2016 amb una programació especial, preparada com és habitual per l’organista titular i professor Josep Vicent Giner. Així, inclourà un concert d’homenatge a l’il·lustre arquitecte pedreguer, que tindrà lloc el 14 d’octubre i en el qual hom podrà gaudir de les músiques dels mestres de la Catedral de València i d’alguns dels compositors europeus contemporanis de Gilabert, com ara V. Rodríguez Monllor, F. Cabo, A. Soler, D. Scarlatti, F. J. Haydn i W. A. Mozart. D’altra banda, ja fora del programa habitual, l’11 de novembre tindrà lloc un concert extraordinari amb la participació de la mallorquina Escolania de Lluc (‘els Blauets’).
Com ja és tradicional des de fa dues dècades, el Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer servirà per enriquir l’oferta cultural comarcal i per donar al públic de Pedreguer i del conjunt de la Marina Alta l’oportunitat de gaudir de la música clàssica, tot aprofitant l’excepcional orgue de què disposa la localitat.

image
1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *