El periodista Joan Tur presenta Plou sobre terrats submarins al Poble Nou de Benitatxell amb motiu del Dia del Llibre

joantur2016La presentació serà divendres que ve, 22 d’abril, a les 20:00, en la Biblioteca del Poble Nou de Benitatxell
El llibre compta amb 28 relats breus. Cada història va il·lustrada amb la fotografia d’un autor
Dos supervivents de la vida es troben en les lliteres d’una freda sala d’urgències i xarren amb passió de les misèries de la seua existència. Una jove obri una porta i s’endinsa en un sinistre món desconegut. Un vell savi afirma que plourà i no deixa de fer-ho durant anys amb conseqüències imprevisibles. L’hedonisme i el culte a la bellesa en els nostres dies a través d’un particular Dorian. Un aprenent de bruixot que ens descobreix, amb ironia i humor, com arribar a ser-ho en el segle XXI La bogeria de la gelosia, el viatge sense tornada de la fulla d’un arbre o les guanyar de ser els qui no som. Són algunes de les 28 històries que componen Plou sobre terrats submarins (edicions Tivoli) la primera novel·la del periodista Joan Tur Estruch que estarà a la venda des del 23 d’abril en les principals llibreries de Gandia i Oliva.
Les històries entremesclen la ironia, la sàtira, la cruesa i l’humor per a recórrer els inquietants mons que ens proposa l’autor, molts d’ells submergits a l’interior de nosaltres. Tots els relats estan tramats per un mateix fil: una visió calidoscópica de la realitat traduïda en un estil quasi sincopat, que combina el llenguatge del carrer amb una prosa crua en ocasions, poètica en unes altres. Tots aquests elements ens presenten a un narrador molt pròxim al lector i a uns personatges brillants, d’aire cinematogràfic, que desafien qualsevol convenció.
Joan Tur introdueix en alguns moments l’ús d’elements irreals i màgics en la narració amb total naturalitat i versemblança. Amb tot, les narracions breus obrin el camí al lector perquè gaudisca amb el que llig i siga al seu torn siga particep. El lector és part fonamental de la història i la seua imaginació també. Per açò, en ocasions el narrador apel·lara directament a qui est llegint el llibre cercant la seua complicitat.
Cada història va acompanyada d’una fotografia que arreplega l’esperit del mateix i que no pretén tenir un aire descriptiu.
Joan Tur és periodista. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació en radio, premsa i televisió i ha co-dirigit un curtmetratge W.McGregor, basat en una història d’aquest llibre. També imparteix tallers sobre l’ús de la veu i la comunicació relacionats amb el món de la interpretació en la Universitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *