El projecte Biomoscatell del Poble Nou de Benitatxell entrarà en el banc mundial del coneixement tradicional.

La institució de la Unesco valora el manteniment d’una tècnica agrícola ancestral lligada al territori i al paisatge de la Marina Alta.
El TKWB (Traditional Knowledge World Bank), organització amb seu als EUA, treballarà en la Marina Alta després de conéixer el projecte del Biomoscatell del Poble Nou de Benitatxell, aliat amb Dénia, ciutat gastronòmica.
El banc mundial que atresora el coneixement tradicional de la humanitat, TKWB (sigles en anglés de Traditional Knowledge World Bank), incorporarà el projecte Biomoscatell del Poble Nou de Benitatxell i tots els processos vinculats a un cultiu, el del raïm de moscatell, que han modelat la història, el territori i el paisatge de la Marina Alta. El TKWB està promogut per personalitats tan rellevants com el príncep Charles d’Anglaterra.
Sense dubte, la presència del Biomoscatell del Poble Nou de Benitatxell en la X Reunió anual de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO que va reunir en Östersund (Suècia) a representants de 116 municipis, va obrir moltes portes, sobretot per al projecte pobler. “La aliança del projecte Biomoscatell amb Dénia, ciutat creativa de la Unesco, ha sigut un pas de gegants que, per començar, ja ha captat l’atenció d’un banc de coneixement tradicional de la Unesco que treballarà amb el projecte Biomoscatell a fi de preservar-ho i donar-ho a conéixer a tot el món per mitjà de les noves tecnologies de la informació” hi ha assenyalat el regidor d’Agricultura i Promoció Econòmica, Manolo Segarra. Açò significa que qualsevol persona del món podrà conéixer el procés de podes de vinyes, la “escaldà” de la pansa i les tècniques agrícoles més ancestrals.

image image

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *