El projecte de el Biomoscatel il·lumina la tercera anyada del vi blanc Moraig

La presentació tindrà lloc diumenge que ve, 10 d’abril, a les 12:30, en l’ Espai Multifuncional Abiar, després de la presentació del llibre de Carlos Fuster, “Els Riuraus. L’elaboració de la pansa”.

cartell riuraus
El projecte d’agricultura ecològica Biomoscatel sap cada vegada millor. Dels vinyers conreats amb criteris sostenibles, ha nascut la tercera anyada del vi blanc Moraig. Un vi que es donarà a conèixer diumenge que ve, 10 d’abril, a les 12:30 en l’ Espai Multifuncional Abiar, en un tast guiat pel tècnic enòleg del projecte Manu Guardiola. Serà després de la presentació del llibre.
En un primer contacte amb els sentits, el brou Moraig ja desperta aromes i sensacions de frescor, del sabor marí de la Marina Alta. Segons ha avançat regidor d’Agricultura, Manolo Segarra, “la tercera anyada del vi Moraig potència encara més el seu senyal d’identitat. El secret està en la posició estratègica dels nostres vinyers, que miren al mar, i per descomptat el vent del LLebeig, que juga un paper important ja que porta tota aqueixa brisa mediterrània a la fruita proporcionant-li una textura cruixent i aqueix sabor mineral únic en el món”. Per la seua banda, el tècnic del projecte Biomoscatell, Jose Manuel Bisetto, ha confirmat que les persones que assistisquen a la presentació apreciaran en nas “una olor mineral i marí més potent que les anyades precedents, van a beure el mateix brou, però amb les olors i sabors potenciats, el seu toc de sal converteix al Moraig en un d’aqueixos vins que obrin l’apetit”.
El vi blanc sec Moraig va nàixer en el 2014 dins del desenvolupament del projecte BioMoscatell –iniciat en 2012 per a la recuperació del vinyer de moscatell local i la seua transformació en un cultiu sense tractaments químics de síntesis i sostenible en tots els seus processos fins a arribar al consumidor. Les bones crítiques i l’acceptació de restauradores i consumidors han animat al col·lectiu a seguir amb l’elaboració d’aquest brou sec i a ampliar el nombre de botelles. En aquest sentit Manolo Segarra, regidor d’Agricultura ha afirmat que “aquest vi s’està convertint en un magnífic ambaixador del Poble Nou de Benitatxell”.
Un vi que evoca a la Marina Alta
En boca, el vi blanc sec de moscatell Moraig, no deixa lloc a dubtes sobre la seua procedència. L’essència de moscatell i les notes anisadas i de muntanya baixa es noten des del primer xarrup, al costat d’una acidesa elegant són el perfecte maridatge per a arrossos típics mariners, saladures com la moixama i el bacallà sec, o peixos de la nostra costa. L’enòleg del Moraig que realitzarà el tast guiat, Manu Guardiola, ho resumeix dient que “el vi Moraig arreplega els senyals d’identitat de la nostra comarca”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *