El XXIII Voluntariat Ecològic torna a estar ens seus millors moments

Durant l’estiu s’han plantejat grups de matí i vesprada i s’amplien al doble (16) les rutes de vigilància dels entorns naturals i forestals, informació i sensibilització als visitants. L’organitzador, el Consell dels Joves, amb la col·laboració dels departaments municipals de Joventut i Gestió Responsable del Territori, també han organitzat cursos, tallers i activitats lúdiques de formació al voluntariat.

La regidora de Joventut, Laura Morant, el regidor de Gestió Responsable del Territori, Nahuel González i el president del Consell dels Joves, Hèctor Bofí, han presentat aquest matí la XXIII edició del Voluntariat Ecològic de Gandia que s’hi realitzarà durant els mesos d’estiu. Es tracta d’un servei organitzat pel CJG amb el suport de l’Ajuntament de Gandia molt arrelat a la nostra ciutat, que es va iniciar en 1994, i que ha detectat i evitat molts incendis al nostre terme i voltants. Morant, qui en el seu dia ja va ser membre de la permanent del Consell dels Joves de Gandia, ha destacat el treball que realitza el Consell coordinant el voluntariat, “que no només realitza una gran tasca social, sinó també una important conscienciació dels joves cap a la natura i el seu entorn”.image

Ròdenas, qui va ser voluntari, recorda que “el programa ofereix als joves també l’oportunitat de conviure amb altres joves, conèixer un món nou en un moment de les seues vides incert pel que fa al seu futur”. El regidor de Més Gandia lamentat que en l’anterior legislatura aquesta activitat patira un retall pel que fa al suport econòmic i material del govern anterior, per a qui no era prioritari. “Gràcies a la constància del Consell dels Joves s’ha mantingut en el temps. Per al nou govern sí que és prioritari. L’any passat el vam rescatar i enguany hem pogut treballar amb més temps i dotar-lo de més recursos. Pense que és important garantir la seua independència, perquè això el salvarà de la voluntat política del govern de torn”.

De fet, enguany pot ser l’edició amb més participació de la història, ja que amb les inscripcions obertes (tot l’estiu) ja s’hi han apuntat 69 joves (87, al 2009) superant totes les expectatives. Bofí ha explicat les novetats que s’han introduint enguany, com és dotar el voluntariat d’un curs formatiu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Creu Roja, la Generalitat o el col·lectiu Bioagradables. “Formem sobre prevenció, primers auxilis, la comunicació en cas d’una emergència, la conscienciació… Informem els llauradors sobre el pla de cremes agrícoles o als usuaris que ens trobem a les diferents rutes. També realitzem activitats lúdiques a la vesprada com gimcanes, tallers, visites a espais naturals, etc…” .

També com a novetat s’han ampliat al doble les rutes que cobrirà el voluntariat ecològic, passant de 8 a 16. Així, a banda de vigilar les zones amb risc d’incendi, també es prestarà atenció als abocaments il·legals. Hi haurà també, 3 grups a la vesprada, la resta farà torn al matí, de 9 a 14 hores, de dilluns a dissabte. Es desplaçaran amb una furgoneta de Protecció Civil cedida per l’Ajuntament i han augmentat el número de walkies talkies per poder coordinar les rutes.

El termini d’inscripcions roman obert tot l’estiu. Els joves interessats han d’acudir abans de les 9 del matí al Casal Jove de l’Alqueria Laborde. Si són menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *