El3ments, de Intur Colectividades

El nou projecte educatiu per als alumnes.

L’empresa Crec3r de l’agricultor Héctor Molina desenvoluparà horts escolars en els centres i impartirà tallers de reciclatge, gestió de recursos i nutrició.

Intur Col·lectividades acumula ja més de 30 anys d’experiència en la gestió integral de menjadors de col·lectivitats. Especialitzada en menjadors escolars, menjadors d’empresa, hospitals, centres de dia i residències, produeix prop de 10.000 menús diaris. Fan com a propis els segells de garantia, seguretat i qualitat per a treballar per l’excel·lència en el servei, en el compromís amb l’alimentació sana i equilibrada i en el tracte especialitzat en tots els menjadors col·lectius que gestiona.

tarannà 4A partir del pròxim curs escolar tots els menjadors escolars del grup “Intur Colectividades implantaran el programa Crec3r, el nou projecte educatiu que permetrà als més xicotets gaudir del procés de l’alimentació des del mateix origen dels aliments. Per a açò, l’empresa comptarà amb la col·laboració directa de l’equip d el3ments, amb l’agricultor Hèctor Molina al capdavant. El principal objectiu de l’acció passa per fomentar entre els xiquets el procés agroalimentari i educar als escolars en valors de salut i sostenibilitat de la manera més pràctica i divertida possible, en una clara aposta per la innovació.

El projecte Crec3r consisteix en un nou projecte per a escolars basat en l’educació agrària com a via de progrés per a viure en un mitjà més sostenible. A través de 4 tipologies de tallers, “els nostres monitors escolars treballaran al costat dels alumnes aspectes com la plantació, observació i creixement de llavors i plantes que posteriorment formaran part de les receptes que diàriament se serviran en els menjadors”. Es tracta de realitzar estudis de comportament de les diferents espècies i varietats a través d’horts escolars en cada centre que, al seu torn, estaran connectats entre ells mateixos i amb diverses universitats valencianes per a emprendre un procés de sinergies col·laboratives i cooperatives entre centres.

El projecte compta amb quatre grans blocs perquè els xiquets no solament aprenguen des de l’inici el procés de sembra i creixement de fruites i vegetals, sinó que aconseguisquen conscienciar-se sobre la importànciad’altres aspectes lligats a l’agricultura i a la cura i respecte del medi ambient com el reciclatge, l’aprofitament de recursos o una bona alimentació. Amb la implantació del projecte, les empreses implicades pretenen aconseguir no solament incrementar el rendiment acadèmic dels escolars, sinó educar en valors com l’empatia, la motivació, el treball en equip i la conscienciació pel medi ambient. Amb aquesta iniciativa tan completa pretenem seguir contribuint activament en la formació dels escolars, impulsant el respecte pel medi ambient i la producció ecològica. Héctor va decidir des de finals de l’any 2009 dedicar-se de ple a l’agricultura i a la recuperació de terres fèrtils, en estat d’abandó, són moltes les iniciatives dutes a terme per aquest jove agricultor per i per a la conservació d’uns camps que durant segles han sigut sinònim de futur i prosperitat.

tarannà 5El projecte el3ments promou i defensa la creació d’un nou model agrari pioner a Europa basat en principis innovadors, socials i respectuosos amb l’entorn. Una iniciativa que entén els avanços tecnològics com a aliats perfectes per a un desenvolupament intel·ligent i sostenible, tant humà com a econòmic, de les zones rurals.

Mitjançant l’aplicació de noves tecnologies, gestionen i optimitzen l’ús de recursos com a aigua, residus i energia. Incloent mesurades d’eficiència energètica, gestió de residus i energies netes, aconseguint un menor impacte mediambiental i un ús racional dels recursos.

El3ments ofereix assessorament en matèria de recuperació i reconversió de terres de cultiu amb l’objectiu de potenciar al màxim el valor del terreny. A més, l’estudi del sòl els permet desenvolupar iniciatives pròpies com la recuperació de llavors autòctones amb risc extrem de desaparéixer, o el disseny d’espais i horts urbans.

Un desenvolupament de negoci eficient a què van sumar una destacada labor social i d’integració, generant llocs de treball, millorant la situació laboral dels professionals i exercint una important labor formativa en les aules amb tallers i activitats que eduquen en valors.

Els seus treballs, productes i segell de qualitat propi acrediten un caràcter únic i diferenciador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *