Estrena del documental ‘Mariola. Serra de llibertat’. Vídeo

Divendres, 4 de desembre de 2015 a les 12:30h

Una pel·lícula recorre i mostra el valuós patrimoni cultural, gastronòmic, mediambiental i arqueològic de la serra de Mariola. El documental, de 60 minuts, es projectarà als set pobles de la serra i sʼestrena aquest divendres a Cocentaina.

Per primera vegada un documental mostra la riquesa patrimonial, històrica i medi ambiental dʼun parc natural i dels seus pobles.  La pel·lícula documental ʻMariola. Serra de llibertatʼ és un ambiciós projecte cultural, etnològic, medi ambiental i també turístic de la Serra de Mariola. El film de Documentart, dʼuna hora de duració, busca l’essència de la serra a través de la gent que treballa, viu o sʼinspira a Mariola. Sʼha gravat durant 13 mesos i compta amb la participació dʼarqueòlegs, historiadors, biòlegs, botànics, músics, agricultors, pastors, cuiners o empresaris que basen el seu treball en la serra.

 

La pel·lícula ‘Mariola. Serra de llibertat’ ofereix imatges d’alta qualitat que s’han rodat durant les quatre estacions de l’any. El documental es projectarà als pobles de Mariola durant el mes de desembre. Aquest  divendres 4 de desembre a Cocentaina, diumenge 6 a Agres, dijous 10 a Banyeres, dimarts 15 al Campus dʼAlcoi, divendres 18 a Muro i dissabte 26 a Bocairent. A més, el DVD del documental es podrà adquirir a les llibreries de la comarca.

‘Mariola. Serra de llibertatʼ té una duració de 60 minuts i ha estat produïda per lʼempresa audiovisual i culturalDocumentart. La pel·lícula ofereix imatges dʼalta qualitat que sʼhan rodat durant les quatre estacions de lʼany. Segons els seus impulsors, el documental “mostra un paisatge viu i en constant transformació, un ric mosaic de cims, de plantes, dʼherbes, de fonts, de masos, de caves, dʼermites, dʼarbres, de plantes i dʼéssers vius”. També il·lustra com la serra “és font dʼinspiració de diferents expressions culturals” i com aquest paisatge “és també la representació simbòlica dʼuna identitat comuna per als set pobles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *