Ferran Gadea arriba al Teatre Serrano amb Apadrina un valencià

El Teatre Serrano de Gandia presenta esta setmana una completa programació amb el monòleg Apadrina un valencià de l’actor Ferran Gadea i l’actuació del Ballet Nacional de Georgia amb Chopiniana.

Després de les vacances és hora de tornar a la rutina, però el Teatre Serrano ha preparat una intensa programació per a este cap de setmana perquè ho faces almenys amb un poc més d’alegria. Hui 9 d’abril, l’actor valencià Ferran Gadea, conegut especialment pel seu paper de Tonet de L’Alqueria Blanca, presenta el monòleg Apadrina un valencià. En aquets dies convulsos en els quals la política està molt present, l’artista destaca que “ni País, ni Regne, ni punyetes… Anit vaig somiar amb una nova Comunitat Valenciana amb un nom que agradava a tots, i que simbolitzava tot allò que ens uneix com a poble… i no parle de la corrupció, sinó de la Cassalla”. Les entrades tenen un preu d’entre 5 i 10 euros i es poden comprar en taquilla de 18 a 21.00 h o en www.teatreserrano.es

_DSC0102

El dissabte 10 d’abril, torna la millor dansa de la mà del Ballet Nacional de Geòrgia amb Chopiniana i altres peces. L’acció es desenvoluparà sempre en dos universos diferents: el terrestre i el sobrenatural i llegendari. La interacció de tots dos es concretarà amb un representant del món terrestre i un altre del món de somni. És considerada com l’obra mestra de Mijail Fokin. Una Sílfide és una criatura   imaginària que habita l’aire delsboscos i camps. Pertany a la mitologia europea especialment la germànica i escandinava. Amb l’arribada del romanticisme aquest va presentar a les sílfides com a éssers voladors femenins, eteris, gràcils i de gran bellesa, que provoquen un enamorament passional i un amor impossible d’atrapar.

El compositor rus Alexander Glazunov va crear en 1892 una suite orquestral amb quatre peces de Chopin i que va ser interpretada en un concert al desembre de l’any següent sota la direcció de Rimsky-Korsakov amb el títol de Chopiniana. En 1908 aquesta obra es va estrenar com a ballet en el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg amb el títol de Rêverie Romantique: Ballet sud li musique de Chopin o Chopiniana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *