Finalitza la 19ª Campanya de teatre a les escoles de la MACMA

Finalitza la 19ª Campanya de teatre a les escoles de la MACMA

Més de 4.000 escolars de la comarca gaudeixen d’aquest consolidat circuit

 

El col·legis Sanchis Guarner i Marjals d’Ondara han acollit aquest mes les últimes funcions de la 19ª Campanya de Teatre a les escoles de la Marina Alta de la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta), la qual ha culminat el seu programa d’enguany tot i havent resseguit una llarga singladura des de l’hivern. Un programa que ha acostat a l’alumnat de la comarca una proposta dramàtica única basada en la proximitat de l’espectacle i la interacció amb els espectadors.DSCN3000

La campanya ha estat a càrrec d’una companyia professional de la comarca, Monipoppins & Cia, la qual dissenyà un format inspirat en el gran clàssic de la literatura El Petit Príncep. En la valoració final de la campanya de 2016 cal esmentar que, en el seu circuit pels centres docents de la comarca, la campanya ha comprés un total de 97 representacions, un notable increment respecte a edicions anteriors, tot i abastant una xifra final de més de 4.000 espectadors: xiquets i xiquetes que s’ho han passat d’allò més bé amb la dramatització de l’obra universal d’Antoine de Saint-Exupéry.

Des de la Macma, entitat coordinadora de la campanya, es valora el fet d’haver assolit ja  vora dues dècades de programació teatral en valencià i amb companyies professionals de la comarca. En aquest sentit, el gerent de l’entitat, Jovi Lozano-Seser, ha subratllat “la viabilitat i escaiença dels programes culturals mancomunats, els quals han permés fins i tot la professionalització de dues companyies escèniques de la comarca”. Si més no, pel que fa a l’èxit i longevitat de la iniciativa, l’any vinent se celebrarà amb activitats especials el 20é aniversari del projecte.

TEATRE-ESCOLAR-720x380

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *