Gran èxit de participació en les activitats i jocs tradicionals a Altea durant els dies de Pasqua

Aquestes Pasqües han comptat amb una nova activitat que s’ha organitzat des de la regidoria d’Educació amb el nom de “Dies de Pasqua” a Vila Gadea. L’activitat “Dies de Pasqua”  ha consistit en programar durant els tres dies tradicionals de berenar la mona: el 27, 28 i 29 de març, activitats i jocs tradicionals on els xiquets i xiquetes del municipi han pogut aprendre com es jugava abans, ensenyar-se cançons tradicionals valencianes i endevinalles i gaudir d’un ambient festiu on deixar de costat les maquinetes per a jugar més amb nous amics en jocs col·lectius tradicionals.

Vicenta Pérez, regidora d’Educació, ha fet balanç este matí de la participació en aquestes activitats durant els dies “de berenar la mona” i que han sigut un rotund èxit durant els tres dies, amb milers d’assistents.

‘’Des de la regidoria d’Educació, manifestava Vicenta Pérez, estem molt contents per l’èxit de participació que han tingut les activitats que hem organitzat, donat que centenars de xiquetes i xiquets d’Altea, han pogut, cada dia, jugar a la corda, al sambori, a la ferradura i, sobretot, conèixer i relacionar-se amb més xiquets i xiquetes del poble’’. ‘’Estem en una societat tecnològica que ens ofereix molts avantatges, però ens dificulta moltes vegades les relacions personals. En aquest sentit, està bé, de tant en tant, que es deixen les maquinetes i s’esforcen en conèixer-se per a poder jugar a aquestos jocs que tenen un gran component de col·laboració’’, explicava la regidora.

Vicenta Pérez ha agraït la massiva participació durant estos dies a totes i tots els assistents que s’han divertit jugant a la corda, a carreres de sacs, al mocador i a les cadires, entre d’altres. ‘’Aquestes activitats tenen èxit si la gent va i s’ho disfruta’’, indicava la regidora. Així mateix, les mares, els pares i els menuts també van aprendre a fer un catxerulo, a ballar i a cantar cançons populars i van contar endevinalles; tot açò amenitzat amb la dolçaina i tabalet.

La regidora destacava la doble vessant de les activitats, lúdica i educativa, ‘’amb la celebració d’estes activitats totes i tots s’ho passen d’allò més bé i, a més, coneixen i aprenen les tradicions locals dels dies de Pasqua. És una forma de mantindre les nostres arrels, de relacionar-se i conservar uns costums locals que perduren quan els més menuts els aprenen’’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *