Herba Negra, el nou rap en valencià actuaran esta nit a Dénia al FestaRock 2016

Des del Camp de Túria i Cocentaina, Herba Negra arriba amb força per a presentar el seu primer àlbum: El renàixer d´abril (Mésdemil, 2016). Sorgits de les cendres dels desapareguts Rapsodes, aquest grup valencià de música rap, combina arrels, música negra, energia i elegància  amb líriques plenes d´emocions, sinceritat i realitat social. El grup està format per dos ex-Rapsodes Ivan (Kpoll) i David (Dr.NTRFK), i dues vocalistes femenines, Berta Iñíguez (corista i flautista d’Andreu Valor) i Sandra Aragó.

En aquest disc, tothom hi ha posat el seu granet d’arena: el Dr. NTRFK és l´encarregat dels aparells i de crear les sonoritats orgàniques que van desde el positivisme del reggae fins a la duressa del blues, passant pel swing més canalla o l´elegància del jazz. Berta i Sandra són les veus que ens transporten a llocs inusitats través de les seues melodies plenes d´emocions, dolces i provocatives alhora. El Kpoll és el mestre de cerimònies, escriptor de lletres amb una gran càrrega emocional. Lletres que parlen de la nostra realitat social i la nostra quotidiaenitat. Lletres defensades amb força i estil quan les canta, amb el seu famós flow d’influències de la Old School del rap. En definitiva, una barreja de veus i estils que li donen al disc una fescura i una vitalitat extremes. Perquè el rap és això, “Rhythm And Poetry,” i, tot i no ser poetes, a voltes hi ha una musa que provoca una gran inspiració, llavors… llavors arriba El renàixer d’abril!

El seu debut fou amb el videoclip ‘És molt fort’ llançat a les xarxes el juliol passat i del qual ja tenen aproximadament unes 9.000 visualitzacions a Youtube. Aquesta cançó va calar molt fort i tindreu ocasió d’escoltar-la aquesta nit en directe a Dénia a Torrecremada en el FestaRock 2016, un concert enclavat dins de la programació de la Festa Major de la capital de la Marina Alta.

Juntament amb Herba Negra actuaran també Mai Mai, Maloa Brothers, Meteor i Smoking Souls en una clara aposta per part de la regidoria de Festes d’incloure la música en Valencià en l’extens programa fester.image-95

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *