“Històries de crims i criminals de la Marina Alta (1844 -1932)” de Antoni Reig a Dénia

El dijous 28 d’abril a les 20:00h es presentarà al Teatre Auditori del Centre Social de Dénia el llibre “Històries de crims i criminals de la Marina Alta (1844 -1932)” del’escriptor i periodista Antoni Reig.L’obra va resultar guanyadora del Premi d’Investigació Antoni Lluís Carrió i Artigues. L’acte està organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. En acabar se servirà un vi d’honor.

L’obra és una fascinant crònica de quinze històries reals sobre crims esdevinguts en la Marina Alta entre la meitat del segle XIX i el primer terç del XX, rescatats de l’oblit pel periodista Antoni Reig.A partir d’una excel·lent documentació, l’obra recrea les situacions extremes de conflicte que van desembocar sempre en crims, en general resolts per la justícia, en un temps en el qual la pena de mort estava present en la legislació espanyola.

Aquells esdeveniments es van produir en poblacions de la comarca, com Dénia, Xàbia, Senija, Ondara, Pego… I van afectar a classes socials heterogènies, agricultors, senyorets, oficials.
toni-reig1-600x450

Una altra de les particularitats del llibre és que cadascuna de les històries compta amb una il·lustració inèdita de destacats artistes vinculats també en la seua gran majoria a la Marina Alta: Abel Jiménez, Jose Luis Saldaña, Nina Llorens, Andrea Landa, Santi Inocencio, Marta Colomer, Joan Castejón, Andrés Jaén, Dani Sanchis, Javier Ruiz “Txin”, Angie Pérez y Julià Arazo de Dénia; Ramon Pérez Carrió de Pedreguer; Vicent Poquet de El Verger; y Miguel Mairena de Valencia. La fotografía de la cubierta es de Román Rodríguez, de La Raka Films.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *