La Conselleria d’Educació i l’Ajuntament creen un grup de treball per a tornar a fer públiques les Escoletes de Gandia

El Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, ha rebut hui la visita de l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, per a abordar la qüestió de la xarxa d’Escoletes de Gandia.

Tal i com ha explicat Morant, Gandia va construir la major xarxa d’Escoletes Municipals de la Comunitat Valenciana, que va ser privatitzada la legislatura passada. Des de l’inici de l’actual legislatura, Conselleria d’Educació i Ajuntament de Gandia han manifestat en reiterades ocasions la voluntat de retornar el caràcter públic als set centres d’educació infantil 0-3 anys que funcionen actualment a la capital de la Safor.

De fet, el 8 de març passat, la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, va mantindre reunió amb Jaume Fullana, director General de Política Educativa per exposar-li la necessitat i el compromís adquirit de retornar la gestió pública a les Escoletes Infantils i a hores d’ara estan estudiant totes les possibilitats possibles.

Després de la reunió de hui, la Conselleria i l’Ajuntament han decidit constituir un grup de treball per a crear un protocol que marque el camí a seguir per a que les Escoletes puguen començar a ser públiques el proper curs 2016-2017. Tant el secretari Autonòmic com l’Alcaldessa i la regidora de Polítiques Educatives manifesten la seua coincidència en la importància de seguir avançant cap a l’escolarització en l’etapa d’educació infantil 0-3 anys.

Laura Morant ha anunciat que a Gandia es crearà també un equip de treball per a coordinar-se amb l’administració autonòmica “per conèixer i establir tots els tràmits pertinents per assolir la gestió pública”.

Soler ha manifestat l’especial atenció que la Conselleria té cap a Gandia en aquesta temàtica donat que la infraestructura per a acollir a aquests xiquets i xiquetes ja està creada, és pràcticament nova i es va dissenyar especialment per a aquesta finalitat, aconseguint una educació pública i de qualitat. Una mesura que es va veure truncada la legislatura passada per polítiques contràries a aquests principis.

A la reunió s’han tractat altres temes relatius als centres educatius públics de Gandia i al Mapa d’Infraestructures que va ser presentat pel Conseller d’Educació, Vicent Marzà i el President de la Generalitat, Ximo Puig, i en el qual es contemplen diverses actuacions al municipi de Gandia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *