La Europa de les persones

Davant el possible acord de la UE amb Turquia per a practicar expulsions col·lectives de refugiats i utilitzar-los a més com a moneda de canvi, volem manifestar el nostre rebuig més enèrgic. De la mateixa manera exigim al govern espanyol en funcions que no done el seu suport a la qual, en la pràctica, suposa la condemna de centenars de milers d’innocents que fugen de la guerra i de la destrucció dels seus països.

Nosaltres a Xàbia no optem per llevar la bandera de la Unió Europea dels edificis públics. Al contrari, és ara quan més decididament europeus volem ser; i volem dir que allò que hem construït amb tant esforç entre tots, que el fruit de la generositat, la força i la cultura dels europeus no es pot dilapidar en decisions d’un grup de governants que no estan a l’altura moral del repte que ens planteja el nou segle.

Europa solament serà viable si entén, si entenem, que no podem tancar les portes a les persones que ens necessiten ni assistir impassibles a la destrucció de societats senceres dient: aqueix no és el meu problema. I tant que ho és. Tampoc podem deixar passar ignominiosament els anys atrapats en laberints diplomàtics i polítiques de titular de premsa mentre la guerra dessagna una ribera del Mediterrani sense que ens decidim a actuar.

I perquè en situacions d’emergència és quan hem d’acudir als nostres millors valors col·lectius rebutgem aquest acord de la vergonya, instem al govern espanyol en funcions a no fer el joc a els qui alcen murs, mantenim les banderes europees en els nostres edificis i demanem que s’òbriga el pas als refugiats.

Finalment, vull recordar que a Xàbia en la mesura de les nostres possibilitats vam fer un pas al capdavant davant la crisi dels refugiats des del primer moment. Així, hem col·laborat amb ACNUR amb els beneficis del calendari editat pel departament de Turisme, ens vam sumar a l’Oficina de Coordinació Municipal d’Ajuda al Refugiat de la *FEMP i estem en contacte amb diferents organitzacions humanitàries per a prestar la nostra ajuda on siga més necessària.

No és qüestió d’Europa sí o no. Clar que Europa sí; però amb les persones i no amb els qui neguen els drets humans més elementals.

José *Chulvi

Alcalde de Xàbia i portaveu del PSPV en la Diputació d’Alacant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *