La família Albi dóna al Museu de Xàbia un conjunt de capitells i bases de columnes romanes

La família Albi ha donat al Museu Soler Blasco de Xàbia un conjunt de bases i capitells de columnes romanes (datades d’entre el segle I i II de Nostra Era). Aquest material arqueològic ha estat conservat per la família durant al voltant de dos segles i ara, després de ser netejat, estudiat i inventariat, passarà a formar part dels fons municipals exposats en sala perquè puguen ser conegudes per tots els interessats.
Segons ha explicat l’arqueòleg municipal, Ximo Bolufer, es tracta de tres bases i dos capitells en pedra tosca i d’estil romà toscà, en bon estat de conservació i amb restes de calç que indiquen que originàriament van estar pintats o estucats. Tot apunta que són originaris del jaciment de la Punta de l’Arenal, que va acollir un important assentament ocupat durant més de sis-cents anys.
El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha acompanyat al personal del Museu a arreplegar el material i així ha pogut agrair personalment la donació als tres germans Albi, descendents del poeta José Albi (1922-2010) i del doctor en dret i prestigiós advocat municipalista Fernando Albi (1886-1969).image

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *