La millor arquitectura internacional s’exposa al Mercat Municipal del Poble Nou de Benitatxell.

La millor arquitectura ja està al Mercat Municipal amb l’exposició d’avantprojectes de l’edifici multicultural de la Plaça dels Pesqueres.
L’entrega de premis serà dissabte que ve, 30 de juliol, a les 12:00 en el saló de plens de l’Ajuntament.
Les millors idees dels arquitectes de renom ja està en el Mercat Municipal amb l’exposició d’avantprojectes de l’edifici multicultural de la Plaça dels Pesqueres. El Mercat com a escenari és una aposta per dinamitzar als xicotets comerços i garantir una major afluència de públic a l’exposició. Veïns i veïnes del municipi han pogut veure com serà aquest emblemàtic espai que ja va agafant forma. Han pogut conéixer també els detalls dels altres avantprojectes finalistes. Els arquitectes del nou edifici multicultural del Poble Nou de Benitatxell, Jorge Antonio Ruiz Boluda i Paul Dieterlen Escote, van entregar fa uns dies la maqueta del futur edifici a l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia.

Recordem que l’equip de govern actual va apostar per un concurs d’idees que convertira el nou edifici multicultural en un referent arquitectònic. La immediata inscripció de més de 223 despatxos ja va revelar en gran interés. A més, arquitectes de prestigi van destacar la iniciativa del Poble Nou de Benitatxell de convocar un concurs d’idees que donara exemple a la resta de poblacions. Finalment el jurat es va decidir per l’avantprojecte de Paul Dieterlen Escote i Jorge Antonio Ruiz Boluda al considerar-ho el més funcional, versàtil, sostenible i el que millor s’integra en l’entorn urbà. La parcel·la s’optimitza al màxim. El seu cost d’execució també s’ajusta al pressupost municipal. El requisit de l’eficiència energètica es tracta equipant la coberta de l’edifici amb panells solars, la instal·lació d’energia geotèrmica i l’aprofitament de l’aigua de pluja. En pocs minuts la sala pot canviar ràpidament la seua configuració amb un sistema retràctil de la tribuna i seients mòbils. El nou edifici estarà en ple centre urbà. S’alçarà en una parcel·la urbanitzada de 637 m2 la compra de la qual per 217.800 euros va formalitzar l’alcalde, Josep Femenia, a l’anterior legislatura. La seua ubicació és excel·lent per a l’aprofitament de les energies naturals. Està molt ben orientat i gaudix de moltes hores de sol i llum.
L’entrega de premis dels avantprojectes guanyadors del nou edifici multicultural de la plaça dels Pesqueres serà demà dissabte, 30 de juliol, a les 12:00 en el saló de plens de l’Ajuntament. El guanyador rebrà 2.500 euros, així com l’encàrrec de redactar el projecte definitiu i la direcció de les obres. Mentrestant, el segon premi també estarà dotat amb 2.500 euros. El tercer té una quantia de 1.500 euros. També s’entregaran cinc mencions.

maqueta mercat-1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *