La regidoria de Joventut de Dénia promociona la igualtat amb activitats dirigides a tots els públics

El diumenge 6 de març, diverses famílies van poder participar de les activitats preparades per a menuts i per a pares i mares amb el teló de fons de la igualtat. Així doncs, en la gimcana cada membre de la família tenia una missió i responsabilitat no coincident amb els rols que a sovint s’assignen en societat, per a finalment acabar tots junts realitzant un cartell de “Tots som iguals”. A més a més havia un espai de jocs per a interactuar els pares i mares amb els fills, així com una zona de manualitats amb idèntica temàtica. Les mares que van assistir (pares molts pocs), van participar i es van involucrar al llarg de tot el matí, divertint-se tant com els xiquets i xiquetes.
L’activitat es va realitzar en la Sala Polivalent de Joventut.
Exposició “Còmics i igualtat”
El dilluns 7 de març, a les 18 hores, s’inaugurava l’exposició “Còmic i Igualtat”, en l’Aula 2 de Joventut. La mostra arreplega diferents treballs d’anònims, així com de coneguts autors d’aquest gènere, que amb els traços dels seus dibuixos i històries, ens parlen d’igualtat entre sexes.
L’exposició s’inicia amb un apartat per als mes menuts de la casa, per a desprès anar donant pas a vinyetes, dibuixos i tires per a un públic més adolescent, jove i adult.
La mostra romandrà oberta fins al 23 de març, en horari de matí i de vesprada.
Xerrada “Autoestima de xics i xiques”
Després de la inauguració de l’exposició, s’iniciava la interessantíssima xerrada “Autoestima de xics i xiques”, impartida per la psicòloga i sexòloga  Mayte Ahuir, responsable de la Consulta Jove de Joventut). Xerrrada divertida, amena, instructiva, que despertava motivacions i que va tenir al públic absort durant quasi dos hores.
Entre el públic assistents, prou mares i algú pare, xicons i xicones adolescents i també algun docent.
Guia “Violència de Gènere en la població adolescent”
Així mateix, la Regidoria de Joventut, posa a disposició dels interessats durant esta setmana una guia  editada per la Diputació d’Alacant sobre la Violència de Gènere en el sector poblacional adolescent, tractant temes com les relacions afectives dels adolescents, rols i estereotips de gènere, manifestacions de violència de gènere, relacions tòxiques, etcètera.
La guia és bilingüe i hi ha un nombre limitat d’exemplars. Es poden arreplegar en les oficines de Joventut i es pot remetre via correu electrònic a aquells que ho sol·liciten al telèfon de Joventut (96 642 37 00).
“Mujeres con Historia” de l’ETC
Per a finalitzar les activitats previstes dins del programa del Dia Internacional de la Dona, demà 9 de març, a les 20 hores, en la Casa de Cultura de Dénia es representarà l’obra “Mujeres con Historia”, realitzada per l’ETC (Escola de Teatre Comarcal). Vos esperem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *