La regidoria d’Educació d’Altea organitzarà activitats i jocs a Gadea per als dies de Pasqua

La regidoria d’Educació, Vicenta Pérez, ha presentat les activitats i jocs tradicionals que, des de la regidoria, s’han preparat per als dies de Pasqua, el 27, 28 i 29 de març, a Villa Gadea, en horari de 17 a 20 hores.

‘’La  diversió dels xiquets es part també de la seua educació. Amb aquesta iniciativa es pretèn que, a més de divertir-se, els xiquets i xiquetes d’Altea aprenguen els jocs tradicionals als que sempre hem  jugat en Pasqua. Activitats que realitzarem a Villa Gadea, un marc incomparable i que ha sigut punt d’encontre dels alteans els dies de Pasqua’’, informava la regidora. D’aquesta manera jugaran a botar a la corda, a carreres de sacs, al mocador i al sambori i molts jocs més. A més hi haurà un taller per aprendre a fer un catxerulo i també es cantaran cançons populars i es contaran endevinalles, entre moltes altres activitats. Així mateix, les activitats estaran amenitzades amb dolçaina i tabalet tots els dies.

Vicenta Pérez ha destacat la part lúdica i educativa de les activitats, “aquesta iniciativa pretén ensenyar uns jocs on la diversió és major quan més persones participen, i fomentar d’aquesta forma la relació lúdica entre els participants”, i ha convidat a tots els xiquets i xiquetes d’Altea a jugar i participar en elles.

La regidora ha informat també que des de la regidoria de Festes s’habilitaran taules i cadires a Villa Gadea per a tots els assistents els dies de Pasqua.

Vicenta Pérez ha anunciat també que els alumnes d’infantil i primària pastaran la seua pròpia mona a l’escola
Relacionat també amb la celebració de la Pasqua, Vicenta Pérez, ha anunciat que tots els alumnes d’infantil i de primària dels col·legis d’Altea pastaran la seua pròpia mona. ‘’Amb aquesta activitat volem donar-li valor als costums propis de la nostra cuina, i que els xiquets coneguen i tasten aquest dolç tan característic que es fa a Pasqua. Volem que els més menuts gaudisquen pastant la seua pròpia mona, per a que al participar directament en el procés tinguen el coneixement del dolç a més del plaer de menjar-la’’.


Vicenta Pérez ha informat que durant la tercera setmana de març es realitzarà aquesta activitat, cada dia en una escola. ‘’A primera hora els escolars pastaran la seua mona, es recolliran a mig dia una vegada pastades i fetes totes les mones, i es tornaran eixa mateixa vesprada a l’escola cuites, així els forners i forneres per un dia podran portar a casa aquest dolç tradicional… si és que no se’l mengen abans’’, explicava la regidora.

CartelActivitatsPascua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *