La seu de la Universitat d’Alacant a Dénia inicia la seua activitat al setembre

La seu de la Universitat d’Alacant a Dénia es va presentar ahir a la vesprada en la Sala de Plens de l’ajuntament un acte presidit pel rector de la UA, Manuel Palomar i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, acompanyats pel regidor d’Educació i Cultura, Rafa Carrió, i el coordinador acadèmic de la seu universitària de Dénia, Pascual Garrido. La seu universitària, segons va indicar el seu coordinador, té com a funció social, d’una banda, transferir a Dénia el coneixement i la cultura que la Universitat d’Alacant produïx, al mateix temps que captar i dur a terme les activitats que interessen a la població local.image

Començarà a funcionar el pròxim mes de setembre i realitzarà, entre altres activitats, la difusió dels graus i títols de la UA, impartirà màsters oficials, graus i cursos sobre temes que interessen a la població local, acollirà la lectura de treballs de fi de grau i de fi de màster relacionats amb la història, cultura i economia dianense, permetrà als estudiants de la UA que procedisquen de la Marina Alta realitzar gestions relacionades amb la universitat sense haver de desplaçar-se i desenrotllarà un bon nombre d’activitats culturals com a exposicions, concerts, cine, teatre i dansa. Pascual Garrido va avançar que durant l’últim trimestre d’enguany, la seu organitzarà una conferència sobre Cervantes, coincidint amb el IV centenari de la seua mort, impartida pel catedràtic de la UA Miguel Ángel Lozano Marco i la representació de l’obra de teatre Dos entremesos i mig, dirigida a l’alumnat d’Educació Secundària.

Així mateix, en la seu de Dénia es durà a terme un cicle de conferències titulat ‘Gastronomía. Cap a una titulació universitaria’ en el que acadèmics i professionals de la gastronomia local reflexionaran sobre la formació gastronòmica i la seua inclusió com a titulació en la Universitat d’Alacant. Completarà esta programació de 2016 un curs de microvinyes que mostrarà una modalitat d’agricultura basada en el compromís ètic amb l’ecosistema.

image

L’alcalde va afirmar en la seua intervenció que “con la posada en marxa d’esta seu, l’equip de govern i la universitat cobrixen una demanda històrica convertint a Dénia en un referent universitari en la Comunitat Valenciana”. Grimalt va destacar que el servici “ofrecerá noves oportunitats de formació als nostres estudiants i resultarà molt enriquidora per a la ciutat de Dénia i la comarca de la Marina Alta”, ressaltant que la formació universitària i, especialment, el possible desenrotllament d’algun grau o postgrau en la nostra ciutat, “serán una peça fonamental per al desenrotllament econòmic i social de la nostra comarca”.

En termes semblants es va expressar el regidor d’Educació, Rafa Carrió, qui va subratllar que una ciutat com Dénia, “atractiva turísticament, amb un entorn natural inigualable i amb la diversitat lingüística, social i cultural que ens caracteritza, ha d’estar a l’altura amb una oferta formativa i cultural àmplia i de calidad”. Una oferta que, gràcies al conveni subscrit entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Dénia el passat mes de març per a la creació de la seu universitària, ara es veu ampliada. L’acte de presentació va concloure amb una conferència d’Iñaki Gaztelumendi, consultor estratègic en el sector turístic i director tècnic del Fòrum Mundial de Turisme Gastronòmic OMT-BCC, titulada ‘Gastronomía. Estratègia de diferenciació d’un destí de sol i playa’.

image

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *