La Unión Musical de Redován guanya la tercera secció del XLV Certamen Provincial de Bandes de Música celebrat a Altea la Vella

La Unión Musical de Redován ha guanyat la tercera secció del XLV (45) Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació d’Alacant que s’ha celebrat en la jornada de hui al Centre Cultural d’Altea la Vella. La Societat Musical ‘’El Delirio’’ de Gorga, ha sigut la guanyadora de la quarta secció, on era la única banda que participava.

Més de cinc-centes persones han omplit el saló d’actes del Centre Cultural d’Altea la Vella per gaudir de la música de bandes. La jornada començava amb el concert de la Societat Musical ‘’El Delirio’’ de Gorga, la única participant de la quarta secció. Seguidament, ha sigut el torn de les bandes de la tercera secció, la Societat Instructiva Musical Romanense, de La Romana; a la qual han seguit la Unión Musical de Redován; la Unió Musical de Dolores i, per finalitzar la jornada matinal, la Sociedad Musical Santa María Magdalena, de Novelda.

La jornada vespertina ha començat amb el concert de la Unión Musical Horadada, de Pilar de la Horadada. Ha tancat el certamen la banda amfitriona, la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella amb la interpretació de tres obres musicals. Les bandes participants han interpretat una obra obligada, ‘’Ciudad Sorpresa’’, de Ferrer Ferran; una lliure i un pas doble, que estava fora de concurs.

Seguidament, el jurat ha donat a conèixer la seua votació, el qual ha atorgat dos primers premis, un amb menció honorífica, i tres segons premis. Així, la banda guanyadora ha sigut la Unión Musical de Redován, amb 336,5 punts i menció honorífica; a la qual ha seguit la Unió Musical de Dolores que ha obtingut 336 punts.

Els segons premis han sigut per a la Sociedad Musical Santa María Magdalena, de Novelda amb 315 punts; la Unión Musical Horadada, de Pilar de la Horadada amb 301 punts i per a la Sociedad Instructiva Musical Romanense, de La Romana, amb 285 punts.

Ha tancat l’acte el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, que ha agraït a la Diputació d’Alacant haver comptat amb Altea la Vella per celebrar la tercera i quarta secció del certamen. El regidor ha felicitat a les bandes guanyadores i ha animat a tots els musics participants a seguir amb l’excel·lent nivell musical que han demostrat hui a Altea la Vella. Així mateix, Diego Zaragozí ha destacat la importància de les bandes de música i ha afirmat que ‘’les entitats musicals vertebren social i culturalment els pobles’’.

El certamen ha comptat també amb la presència del diputat provincial de Cultura, Cesar Augusto Asencio; del vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitad Valenciana; així com de la regidora delegada d’Altea la Vella, Bea González; el regidor de Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll i la regidora de Benestar Social, Igualtat i Sanitat, Verónica López. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *