L’Escola del Teatre Serrano representa L’Assemblea de les Dones

Un any més, l’Escola del Teatre Serrano es prepara per realitzar les seues funcions de final de curs. La primera d’elles serà este divendres 27 de maig, amb els més veterans del centre. En esta ocasió dirigits per Ruth Palonés, interpretaran el clàssic d’Aristòfanes L’Assemblea de les Dones.
Les comèdies d’Aristòfanes, són d’un gran interès històric, doncs gràcies a elles podem conèixer la vida dels atenesos en la seua intimitat. Contenen a més a més, paròdies dels personatges més considerables de l’època: del demagog Cleón, del sofista Sócrates, de Protàgores i Plató i les seues repúbliques imaginaries…
Aristòfanes estava estretament lligat amb el partit aristocràtic i es serví de la llibertat d’una república democràtica per atacar a eixe govern i als seus homes. Les seues comèdies resulten una veritable literatura d’opinió, semblant al periodisme polític de segles posteriors.
Alfred de Musset deia d’Aristòfanes que era el geni més noble i alhora més grotesc, el més seriós i el més bufó, el més líric i el més satíric. Un poeta sublim que ens fa assistir en L’Assemblea de les dones, a l’espectacle d’un home que fuig del llit a mitja nit per a fer de ventre. “Ara, atenesos, pixavins o saforencs, un poc d’atenció, si estimeu un llenguatge sincer, apropeu-vos a veure L’Assemblea de les dones”.
L’obra estarà representada per Vanessa Desantis, Ángela Escrivá, Javier Ferrer, Mercedes Guillém, Cárol Ibáñez, Darío Micó, Mireia Sabater, Núria Sanz, Susana Serrano i comptarà amb Vicent Miquel i Ximo Vidal com a actors convidats.
La representació és este divendres 27 de maig a les 21.30 h, amb una entrada-aportació de 6 euros a benefici de Bunyoleres sense Fronteres del Menjador Social. A la venda únicament en taquilles de 18 a 21.00 h.
Dissabte nova sessió de Poetry Jam
D’altra banda, com cada últim dissabte del mes a les 20.00 h, el pròxim 28 de maig la cafeteria del Teatre Serrano es converteix en un escenari per acollir una nova sessió de les Poetry Jam, sessions de micròfon obert literàries on qualsevol persona pot llegir un relat, poesia, escenificar una obra de teatre, cantar una cançó escrita per ell…però sempre amb la literatura com a base. L’assitència i participació és lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *