Més de 200 estudiants de la Marina Alta i la Safor participen en el programa Xpedicionària de la Fundació Baleària

Durant aquest mes de juny, més de 200 estudiants de Secundària de diferents centres educatius de Dénia, Xàbia i Oliva participaran en el programa Xpedicionària de la Fundació Baleària, una activitat de sensibilització i educació mediambiental.

En aquest projecte han participat ja més de 2.500 alumnes dels diferents territoris on opera la naviliera, però en aquest mes de juny participaran per primera vegada alumnes de la Marina Alta i la Safor. El primer grup, de 56 alumnes de l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva, ha partit aquest matí de Dénia amb destinació a Formentera a bord del fast ferri Ramon Llull.

Un cop a l’illa, el grup visitarà diferents espais d’interès ambiental on es realitzaran xerrades i altres activitats mediambientals, com Can Marroig (centre d’interpretació del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, que compta amb la reserva marina de es Freus), la platja de ses Illetes, on s’explicarà la formació i la importància ecològica del sistema dunar, i altres llocs de l’illa com el far de la Mola, el seu mirador o el poble de Sant Francesc. Els alumnes tornaran avui, a partir de Formentera a les 21:00.

“Aquesta activitat és un mètode eficaç per ensenyar als estudiants la importància de la cura del medi per a un futur sostenible, a més de ser una forma divertida i atractiva d’ampliar els coneixements sobre el medi ambient”, assenyala Ricard Pérez, gerent de la Fundació.

Xpedicionària

És un projecte de sensibilització i educació ambiental sobre la importància de preservar el mar i minimitzar l’impacte ambiental de les activitats humanes en el transport i la llar. El programa, dirigit a estudiants de Primària i Secundària, consisteix en una expedició científica pel mar, a bord dels vaixells de Baleària, realitzant albiraments, i per terra, a través de centres d’educació ambiental. En el cas de les excursions Dénia-Formentera, en ser en un vaixell d’alta velocitat que no permet sortir a coberta, no es realitzen albiraments a bord però sí activitats de divulgació a l’illa pitiüsa.

Xpedicionaria_1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *