MICROVINYA. CURS PER AL FOMENT DEL ECOSISTEMA EMPRESARIAL RURAL

L’Ecosistema Empresarial Rural ofereix possibilitats creïbles per a poder aconseguir el vertader significat del concepte sostenibilitat. És en aquest àmbit on es pot arribar a la consecució d’una cuádruple rendibilitat: econòmica, social, mediambiental i cultural.
Aquesta possibilitat es farà realment creïble en tant que l’educació i el coneixement s’acoste compromesament al món rural i al minifundi per a proveir-ho d’eines adaptades a la seua realitat i que puguen transformar les seues debilitats en autèntiques fortaleses i les seues amenaces en oportunitats.

A la Seu Universitària de l´Universitat d´Alacant a DÉNIA . C/ Joan Fuster, 44. Dénia (Alacant), els díes 21 y 22 d´octubre de 2016.
Par accedir a mes informació del curs clique açí. o crida al 608 10 88 33.

Objetius del curs:

El alumnat participant, al finalitzar el curs, deurà ser capaç de:
1.- Valorar la importància de que el llaurador reba un preu just per la seva producció.
2.- Entendre que el raïm (i qualsevol producte agroalimentari) pot i deu ser obtes per mig de Benes Pràctiques Agrícoles, des de varietats autòctones i amb respecte amb l’ecosistema.
3.- Constatar que el Celler (i el seu projecte empresarial) forma part activa de la societat on estiga instal•lada, i que deu aportar i cooperar en i amb el seu entorn.
4.- Poder dissenyar la promoció dels seu productes tenint en compte la cultura del lloc on naix el producte.
5. Ser conscient de la importància de la educació como motor deldesenvolupament sostenible de un territori.

DESTINATARIS:
el curs constarà de diferents blocs que tractaran: sobre l’economia i la necessitat de noves aliances estratègiques en el minifundi, així com reflexions sobre eines que potencien el valor social; sobre legislació, per apropar la ineludible relació de la petita empresa i l’administració i els seus propòsits; sobre biodiversitat, per acostar al productor rural al seu veritable significat; sobre tècniques i coneixements que permeten traçar el camí de l’excel·lència i la rendibilitat en tots els seus vessants des de les heroiques parcel·les minifundistes; sobre la relació amb la gastronomia que ha de ser des de la interacció; sobre la promoció i venda, autèntica assignatura pendent en el minifundi i del qual depenen la consecució reeixida de la sostenibilitat; i, finalment l’últim bloc tractarà de mostrar les experiències relacionades amb el projecte microvinyes, atenent al vincle amb l’urbanisme i el paisatge. Per tant, aquest curs està dirigit a estudiants d’algunes de les disciplines comentades anteriorment, empresaris que localitzen la seva activitat de manera total o parcial en l’àmbit rural i petits productors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *