MUSICANTS presenta el nou disc ‘Adsabara’

El nou grup del membre d’Al Tall, Manolo Miralles, arriba al teatre el Micalet de València el 9 d’abril carregat d’essència mediterrània

El 9 d’abril el teatre el Micalet acull la presentació a València de Musicants. la nova aposta del membre i fundador d’Al Tall, Manolo Miralles, qui ha exercit de nexe entre els huit components d’una banda que arriba amb nou disc, ‘Adsabara’.

Mentre Al Tall es preparava per acomiadar-se dels escenaris després de quaranta anys batallant, Manolo Miralles començava a rumiar la possibilitat de reunir a un bon grapat de músics joves i inquiets de la Marina, Alta i Baixa, entorn a un projecte d’immersió en els llenguatges de la mediterrània.

El resultat d’aquell anhel va materialitzar-se en Musicants, una banda amb solatge que es presenta al teatre el Micalet del Cap i Casal el 9 d’abril i al Centre Artesà Tradicionarius (CAT) de Barcelona el 22 d’abril amb un concert que combina músiques i cançons d’arrel condimentats amb les experiències musicals d’una banda influenciada pel jazz, el pop clàssic i el cant tradicional.

Nou mesos els va costar als seus membres gestar el repertori agosarat amb el qual presentaran ‘Adsabara’ a València. Setze cançons emmarcades en un concert on no podien faltar temes clàssics d’All Tall com el Bolero d’Enric Ortega, l’Havanera del Peix Enamorat de Vicent Torrent, el Perquè vull d’Ovidi Montllor o les Pigues. Un disc que ha comptat amb la col·laboració de Pep Gimeno ‘Botifarra’, Toni Fort, Eduard Navarro o Abel Garcia, entre altres.

Musicants naix del maridatge de música i cants, però també de l’amistat entre els artistes que han anat sumant-se a este ambiciós projecte. Una espècie de gresol on es fonen les veus i les melodies de professionals amb una acurada formació i una carrera consolidada.

Eugènia Saval (violí), Paco Pineda (violoncel), Eugeni Camacho (percussió), Rebeca Mut (veu), Àlex Velàzquez (piano), Ximo Guardiola (baix i guitarres), Jordi Pastor (violí, saxo i acordió) i Manolo Miralles (cordes i vents) integren una formació molt transversal pel que fa a bagatges i escoles musicals, un fet que enriqueix notablement la seua paleta sonora i els atorga un ampli marge de llibertat creativa.

Amb una visió individual i alhora col·lectiva d’algunes músiques i cançons, Musicants s’ha llançat a utilitzar modes i llenguatges provinents del món de la tradició però amb matisos diferents que demostren que no hi ha límit quan la passió per la música i per la terra porten el timó.

unnamed

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *