Músics de la Comunitat Valenciana es donen cita en l’escenari de l’Auditori Teulada Moraira.

Dissabte passat, 10 de setembre, es van donar cita en l’escenari de l’Auditori Teulada Moraira 90 músics de la Comunitat Valenciana pertanyents a la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) , senyal d’identitat musical que pretén mostrar la gran qualitat, excel·lència i arrelament musical que existix al llarg de la geografia valenciana.

El concert va comptar amb la presència del president de la Federació de Societats Musicals de la CV (FSMCV) , els presidents de la província d’Alacant i de la comarca de la Marina Alta de la dita Federació, així com la directora del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i representació del Patronat de la Fundació de l’Auditori Teulada Moraira Els espectadors van poder disfrutar d’una orquestra de nivell professional, que va iniciar la seua activitat en 2014 després de seleccionar qualificats músics de 15 a 28 anys pertanyents a societats musicals federades de la majoria de les comarques de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan cursant el tercer curs d’ensenyances professionals.

Darrere d’esta jove orquestra, liderada pel director valencià Cristóbal Soler, hi ha un gran projecte pedagògic, artístic i social que va nàixer per a fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en les 547 escoles de música de les societats musicals. I així es va constatar en el concert oferit. Per a l’ocasió, van triar un programa d’alta qualitat amb obres de M. Bruch, comptant amb el jove solista al violí Jacobo Christensen. Un jove prodigi de 16 anys que va brillar amb la interpretació d’esta peça demostrant una gran sensibilitat, destresa i maduresa a través del seu violí Gaetano Sgarabotto datat de 1920.

Una gran vesprada musical on la sala Auditori va vibrar al sonar la selecció triada de la suite “Romeo i Julieta” de Prokófiev, causant la gran ovació del públic assistent, que va poder apreciar el gran talent que hi ha darrere de cada un dels músics que integra esta orquestra i fruit de tota una setmana de treball i trobada per a unificar totes les tècniques, així com dels directors assistents, Beatriz Fernández, Robert Ferrer, Daniel Gómez i Juan B. Pérez.

image

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *