Pedreguer acollirà del 20 al 26 de febrer la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

La V edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe) tindrà una de les seues seus a Pedreguer. Organitzat per iniciativa de l’associació cultural Jordi el Mussol i amb el suport de la Generalitat Valenciana i altres institucions, aquest festival té per finalitat la promoció de l’alfabetització audiovisual com a eina per a la difusió de valors socials i educatius. L’estructura de la MiCe és doble: d’una banda, una mostra de cinema fet en entorns educatius per alumnat de diferents nivells (primària, secundària, batxillerat i universitat), el Sambori-MiCe; de l’altra, una mostra de pel·lícules professionals de temàtica o finalitat educativa.
Entre els dies 20 i 26 de febrer, l’Espai Cultural de Pedreguer acollirà diverses sessions del certamen, que inclouran projeccions destinades a l’alumnat dels centres educatius del municipi i d’altres pobles de la comarca, juntament amb projeccions obertes al públic en general. En aquest sentit, destaca sobretot la sessió que tindrà lloc el dimarts 21 de febrer (a partir de els 20h), que estarà precedida d’una exhibició de focs tradicionals a càrrec de l’associació Coet i Corda i comptarà amb l’animació de l’Escola de Teatre Comarcal de Pedreguer. Pappu ki pugdandi (Pappu’s Path / El camí de Pappu; l’Índia, 2015) serà el llargmetratge que s’hi projectarà. A més, el diumenge 26 (19h) el públic assistent podrà gaudir dels audiovisuals elaborats per l’alumnat de Pedreguer i dels curtmetratges professionals participants en la secció de ficció de la MiCe.
Localitats com Sueca, Sagunt, l’Eliana, Benetússer, Bonrepòs i Mirambell o Benifaió, juntament amb la ciutat de València, seran enguany també seus d’un certamen que pretén avançar així cap a la seua implantació al conjunt de les comarques del País Valencià. Tot plegat amb la intenció de promoure l’alfabetització audiovisual dels xiquets i xiquetes, difondre una actitud crítica davant dels mitjans de comunicació i afavorir el debat educatiu al si de la societat.
La gala de presentació del festival tindrà lloc al Palau de les Arts de València, el diumenge 19 de febrer. Ja és possible adquirir-ne les entrades a la taquilla de l’esmentat auditori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *