Pego Viu prepara la primera jornada de recuperació del territori cremat

El col·lectiu Pego Viu segueix treballant per la recuperació de les zones cremades a l’incendi de maig del 2015 que va patir el terme de Pego. Fa uns dies anunciaven l’inici d’un nou projecte, ambiciós, amb el qual es busca evitar que torne a repetir-se aquella tragèdia.

Es tracta d’uns treballs de recuperació mitjançant la custòdia del territori que va estar afectat pel foc. Segons explica un dels membres del col·lectiu, han arribat a un acord amb una propietària d’una parcel·la al Pla de Molló, situada entre els termes municipals de Pego i la Vall d’Ebo, per realitzar tasques, el pròxim 2 d’octubre, de retirada d’enderrocs, poda i desbrossament d’alguns pins, així com el trasllat de branques per tal d’evitar futurs incendis.

Des de Pego Viu entenem que la gestió forestal és la peça clau de la protecció de la biodiversitat de les nostres muntanyes, alhora que permet planificar el territori de manera que afavorisca la seua productivitat i la seua capacitat de regeneració en cas d’incendi”, apunten.

La zona escollida, explica un dels membres del col·lectiu, ha estat estudiada pels tècnics que hi participen a Pego Viu, per la qual cosa, ja s’han enumerat i determinat les tasques necessàries per duar a terme els objectius. El Pla del Molló, apunten, “és un punt estratègic de pas de foc i convé tenir-lo net i en condicions”.

Per poder dur a terme este treball, des del col·lectiu han fet una crida als veïns del municipi pegolí perquè s’unisquen a la jornada, que d’altra banda, esperen que siga la primera d’un projecte de futur, “ja estem en contacte amb altres propietaris, amb els quals tindrem el mateix acord, Pego Viu es dedicarà a la custòdia dels territoris afectats, els propietaris dels quals no vulguen fer-se càrrec, per tal de regenerar-los”, indicaven.

Amb este nou projecte, també s’intenta, des del col·lectiu donar un toc d’atenció a les institucions públiques, doncs segons afirmen, han mostrat una postura “d’inoperància”. És per això que esperen que hi haja, prompte una resposta a totes les demandes que han anat sol·licitant durant estos mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *