Control nocturn sorpresa en la planta de residus del Campello

La conselleria d’Agricultura i Medi Ambient realitza una visita nocturna de control a la planta de residus del Campello

El director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, estigué el dijous a la nit revisant les instal·lacions d’aquesta planta de la qual emanen fortes olors que hi han ocasionat protestes dels veïns.

El director general de Canvi Climàtic i qualitat Ambiental, Joan Piquer, hi ha realitzat el dijous, 18 d’agost, una visita de control operacional nocturna a la planta de residus del Campello, al costat de funcionaris de la Policia Autonòmica de la Generalitat Valenciana.

Es tracta de la primera vegada que un director general d’aquesta àrea efectua una visita d’aquest tipus sense avis previ a una planta de tractament de residus en període de funcionament nocturn i en període estival.

campelloD’aquesta manera, Joan Piquer ha pogut comprovar en persona, com la planta a ple rendiment i en època de màxima exigència per l’augment de la població relacionada amb el turisme, l’estat de la instal·lació com a infraestructura i de la gestió d’aquesta, de cara a futurs requeriments per part de la conselleria d’Agricultura Medi Ambient, canvi climàtic i desenvolupament rural. La planta del Campello compta amb diverses denúncies veïnals a causa dels fots olors que emanen de les instal·lacions.

La visita, en la que s’han revisat els principals elements de funcionament, es realitza amb caràcter previ a l’emissió d’una nova resolució de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) de la planta, per a mitigar i atallar definitivament les olors de la instal·lació. La nova resolució de la AAI incorpora les sol·licituds veïnals en l’autorització així com algunes de les demandes de l’empresa concessionària, FCC. Així mateix, incorpora nous requeriments de control de l’explotació, com la instal·lació d’un circuit de vídeo de gravació en continu i accessos via web per al control en continu, inclòs des de les oficines del consistori i de la Generalitat Valenciana, de l’explotació de les instal·lacions. També incorpora nous requeriments per al control de les olors.

La conselleria va requerir en abril a tots els consorcis de la Comunitat amb necessitats d’adaptació en matèria de triatge, rendiments, possibles afeccions per olors i perquè les seues concessionàries entregaren abans de finals d’agost una proposta de projecte de gestió modificat que faja compte de les millores necessàries per al compliment de tota la legislació en matèria de triatge i compostatge.

A continuació podreu escoltar les declaracions directes del director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *