Poble Nou de Benitatxell, epicentre de les danses tradicionals.

El Poble Nou de Benitatxell es va convertir ahir, 24 de juliol, en l’epicentre de les danses tradicionals de la comarca. “Balladors” i “balladores” de pobles veïns de la comarca com Benissa, Xàbia o Pedreguer es van sumar a l’espectacular “dansà”, organitzada pel Grup de Danses Morro Falquí, que va discórrer pel carrer Major i el carrer la Pau del municipi. El grup local de dolçaina i “tabalet” va posar la música tradicional a esta espectacular Dansà de la Marina en el Poble Nou de Benitatxell. Es tracta d’un ball molt vistós i colorit en què participen “balladors” i “balladores” de poblacions veïnes que ballen en grups de quatre. És també un esdeveniment multitudinari que després de pocs anys d’implantació ja forma part de l’ADN festiu del Poble Nou de Benitatxell.

La festa continua. La programació continua esta vesprada, dilluns 25 de juliol, amb una partida de pilota en el carrer de la Pau, amb “pilotaris” de distints pobles de la comarca. Les celebracions seguiran amb la solemne processó en honor a Sant Jaume. Al finalitzar hi haurà castell de foc artificials a càrrec de Ricardo Caballer (ricasa) El dilluns, 26 de juliol, comencen els bous, i amb ells cinc dies de festa taurina, que s’inicien a les 19:00 amb l’entrada de banyats de la ramaderia Machancoses. Després de l’entrada hi haurà bous a càrrec de la ramaderia La Paloma a les 19:30. A la nit hi haurà un multitudinari sopar popular en el carrer, en la que els festers i festeres i la comissió 2016 repartiran meló d’alger. Els veïns tornaran a l’arena amb més bous a les 00:00 a càrrec de la ramaderia Benavent. El 30 de juliol, a més de les festes taurines, els més menuts podran divertir-se a les 11:30 amb un matí de puzles.

A les 12:00 haurà un esdeveniment molt especial per al Poble Nou de Benitatxell: l’entrega de premis dels avantprojectes guanyadors del centre multicultural de la “Plaça dels Pesqueres” en el Saló de Premis de l’Ajuntament. El dia acabarà amb una nit de rock de la mà dels grups SVATERS i SMOKING SOULS, acompanyats del TRIBUT EXTREMODURO en la “Plaça dels Pesqueres” El dia 31 finalitzen les festes amb una paella gegant més bous de les ramaderies Benavent i Trinquet. L’última gran sopar popular serà a les 22:00, en la que els festers i la comissió 2016 repartiran mistela patrocinada per “Bodegas Jalón”. La nit l’amenitzarà l’orquestra Platí com a passador final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *