Presentació del llibre “Els Riuraus. L’elaboració de la pansa” de Carlos Fuster Montagud a Calp

El dimecres 18 de maig,20:30, a la Casa de Cultura de Calp tindrà lloc la presentació del llibre “Els riuraus. L’elaboració de la pansa”, de Carlos Fuster, amb la presència de l’autor.

Carlos Fuster Montagud, historiador i investigador de Gandia, és conegut en les xarxes socials per la seua intensa activitat amb el nom “Riurau amb panses”.

PortadaFuster plasma en aquesta obra divulgativa els seus anys d’investigació sobre el comerç de la pansa, que durant els segles XIX i XX va ser un important sector econòmic i mitjà de vida per a moltes famílies de la comarca.

El llibre pretén ser una mena d’abecedari de la pansa i recopila, de forma didàctica, tot el relacionat amb la fabricació de la pansa i del món social i econòmic que envoltava aquest procés: des de la vida en el camp, la escaldà o l’arquitectura associada, uns edificis que són la plasmació de tot aquest procés d’elaboració de les panses i un autèntic símbol de la arquitectura rural valenciana.

El llibre també incorpora receptes, un glossari i més de 350 fotografies antigues i actuals. Han participat en el llibre fotògrafs de reconegut prestigi com són Àngel Rosselló, Vicent Ferrer i Ferrer, Toni Moya, Paco Ferrer, Edwin Huge o Cervera. A més, compta amb instantànies d’Andrés Fabert, un dels que primer va retratar el món de la pansa. A és a més, L’obra inclou un DVD opcional amb un documental sobre la memòria dels riuraus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *