Quasi 300 coralistes protagonitzen “l’Eso canta amb Cor”, en el Auditori Teulada Moraira

Quasi 300 participants dels IES, Grups Corals i Conservatoris de Música de Benissa, Paiporta i Teulada han participat en la segona edició d’aquest projecte educatiu que va tenir lloc en el Auditori Teulada Moraira, i que va concloure la jornada amb la posada en escena d’un fantàstic espectacle coral sobre el “Ciberasedio”, que a més va comptar amb la participació i escenificació de el “Grup de Teatre Municipal de Teulada”.

Després de l’èxit de la primera edició de l’AÇÒ CANTA AMB COR, celebrada el passat any a Cullera, enguany va ser el Auditori Teulada Moraira l’escenari triat per a mostrar el treball comú que s’ha realitzat durant mesos per les poblacions participants i on la Música i l’Educació en valors han sigut les grans protagonistes.

El tema que s’ha treballat en aquest curs acadèmic ha sigut el “Ciberasedio” o “Ciberbulling”, on els centres educatius participants en el projecte; IES Teulada, IES Josep Iborra de Benissa i l’IES La Sénia de Paiporta, han realitzat prèviament una sèrie de conferències sensibilizadoras i de prevenció, entre el seu alumnat.

Durant el matí del diumenge tots els participants van treballar conjuntament en els assajos dirigits pels professors coordinadors del projecte.

Va ser, a la vesprada, davant una sala al complet on van mostrar el fruit d’aquest treball a un públic que va quedar satisfet amb l’actuació.

En primer lloc, vam poder veure l’actuació coral del cant individual de cadascuna de les poblacions de Paiporta, Benissa i Teulada, que ens van interpretar temes molt coneguts per tots on en alguns d’ells integraven també la part instrumental.

En la segona part vam poder veure el Cant en comú, on prop dels 300 coralistas participants tots junts van interpretar diferents temes musicals dirigits pels professors: Sara Lliso, Javier Santacreu i Rafael Soriano.

A continuació, el públic va poder gaudir de la magnífica posada en escena de el “Grup de l’Escola de Teatre Municipal de Teulada”, dirigit per Rosa Català, on van representar “Tots som part”, sent la protagonista la temàtica de el “ciberasedio”, on per mitjà de sketches van demostrar al públic que el setge escolar que es pateix en la societat d’avui dia, és alguna cosa molt perjudicial per als nostres joves. Van finalitzar la seua representació amb un missatge de quins poden ser les conseqüències finals, donant un missatge de positivisme si se li posa fre a aquesta situació.

L’espectacle va finalitzar amb la interpretació de la cançó, “Se cerquen Valentes”, que va tenir com a solista a Raquel Collado.

La vesprada va finalitzar amb les intervencions d’Ángel Rabasa, impulsor del projecte, que va destacar el treball que enguany s’ha realitzat amb la temàtica de el “ciberasedio”, com a problemàtica de la nostra realitat d’avui dia, i va destacar la gran implicació dels grups participants de cada població. Finalment va agrair a tots el seu compromís i implicació en aquest projecte.

Seguidament, Fani Bañuls, directora del Conservatori Professional de Música Mestre Berenguer de Teulada, també va agrair a tots la seua participació, tant als coralistas com a les empreses i institucions col·laboradores perquè aquest esdeveniment poguera dur-se a terme, i va destacar que va ser una jornada intensa i molt gratificant. Va finalitzar la seua intervenció donant les gràcies a totes les famílies que dia a dia treballen els valors en l’educació dels seus fills.

Seguidament, el President de la Fundació de l’Auditori i Alcalde, Carlos Linares, va tancar l’acte donant la benvinguda a tots els assistents en nom de tota la Corporació Municipal, i agraint a tots el treball realitzat. Linares, va destacar la seua satisfacció en la realització que projectes com aquest es duguen a terme, on a través de la música i el teatre es puga mitigar aquestes conductes gens favorables per a la nostra societat. Per a finalitzar la seua intervenció, va recalcar que la vertadera valentia resideix en el cor de tots nosaltres amb la intenció de construir un món millor, i desitjant que aquest projecte seguisca avance cada any i per molt temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *