SaforBici compta des de hui amb 150 bicicletes noves

• L’adjudicació definitiva serà a principis de desembre si no hi ha noves al·legacions.
• Ródenas considera que la voluntat de l’Alqueria, Benirredrà, Palmera i Bellreguard de seguir formant part del servei es positiva i farà de SaforBici un projecte mancomunat entre els cinc municipis.

Donat l’estat de precarietat econòmica en el que es troba l’ajuntament ha sigut molt complicat mantindré el servei, com be ha recordat Ródenas, i es per això que des del consistori s’ha lluitat per aconseguir una nova contracta que li done estabilitat a les instalacions.

El regidor informa de que el plec de condicions ha estat un mes a exposició pública i durant aquest procés han al·legat quatre ajuntaments, els de l’Alqueria, Benirredrà, Palmera i Bellreguard, ja que volien seguir amb el servei. Durant els propers deu dies es duran a terme una sèrie de modificacions en les condicions i de nou es posarà el procés a exposició pública. Les al·legacions han sigut rebudes positivament ja que Ródenas considera que fa de SaforBici un servei mancomunat entre cinc municipis. La adjudicació aplegarà, si no hi ha noves al·legacions, a primer de desembre.

A més, el delegat de Gestió Responsable del Territori ha informat del compromís al que aplegaren per part de l’empresa que gestiona actualment aquest servei, La Bici, de ficar al menys 150 bicicletes noves per poder salvar el sistema encara a risc de no ser seleccionats com a l’empresa guanyadora en l’adjudicació de la contracta. Es per això que Ródenas ha volgut agrair l’esforç que fa l’empresa de LaBici que ha estat gestionant el servei de una manera molt precària i que, en paraules del regidor, “ha permés que durant els dos o tres mesos que s’allargarà el procés administratiu es millore importantment el servei”.

image

També ha fet al·lusió als usuaris que durant aquests últims mesos no han deixat de fer us de la SafoBici a pesar de les condicions en les que es trobava i ha mencionat que aquesta iniciativa va especialment dirigida a ells, els qui han seguit confiant en el servei a pesar de tot.

El disseny de les bicis amb les que s’omplirà la ciutat després de l’adjudicació comptarà amb mupis, publicitat al mobiliari urbà, i es per això que les noves bicis que ha proposat la empresa encara encarregada del servei també compta amb aquesta iniciativa, encara que per ara es tracta d’una estratègia per acostumar al ciutadà i per això per ara sols durà informació sobre els activitats que es proposen des de l’ajuntament.

Per altra banda ha informat de que actualment es comptarà amb 300 bicicletes, 150 de la remesa anterior que es trobaven amb millors condicions, i les 150 que s’han incorporat i de les quals es podrà fer us des de ja mateix. Ha volgut recordar que és el gran us diari que es fa d’aquest servei el que desemboca en un deteriorament important de les bicicletes.

Per últim ha remarcat el kilòmetre 0 de producció, ja que les bicis han sigut fabricades a Tavernes, una iniciativa que el regidor defensa donat que s’han buscat els recursos al territori. Cal destacar que aquesta incorporació de bicicletes es una aportació exclusiva de l’empresa i no ha suposat cap cost a l’ajuntament de la ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *